In aceasta saptamana are loc, la Iasi, Campionatul national de sah pe echipe pentru copii si juniori, competitie la care participa si formatii de la CS Petrolul Ploiesti, CSU Ploiesti si CSM Ploiesti.
Dupa primele runde, cel mai bine s-a descurcat echipa baietilor de zece ani de la CSM Ploiesti, pregatita de antrenorul emerit Gheorghe Vasii. Gruparea ploiesteana este alcatuita din Stefan Taga (categoria I, Elo 1710), Irinel Traila (categoria a II-a, Elo 1615) si Flavius Stroe (categoria a II-a, Elo 1552).
Elevii profesorului Vasii au adus echipa ploiesteana pe prima pozitie a clasamentului, in urma a trei runde, inregistrand doua victorii si o remiza. Formatia CSM Ploiesti a inceput campionatul cu o remiza, scor 1,5-1,5, in disputa cu CSS Targu Mures, dupa care a invins gruparea CSU Brasov, scor 2-1, si echipa CS Philidor Iasi, scor 3-0.
Cel mai bine a evoluat Irinel Traila, care era neinvins dupa cele trei intalniri, castigand doua meciuri si inregistrand o remiza. Stefan Taga si Flavius Stroe au castigat, de asemenea, doua dispute, insa au suferit si cate o infrangere.
De remarcat ca formatia ploiesteana are cea mai mare medie a ratingului international Elo (1626) dintre cele 16 echipe inscrise in competitie. Ieri seara, sahistii ploiesteni urmau sa se dueleze cu a treia clasata, echipa CS Sah Club Galati I, in cea de-a patra runda a campionatului.
CSM Ploiesti mai are inscrisa o echipa si la categoria baieti 14 ani, care a inregistrat un succes si o infrangere in primele meciuri.
De mentionat ar mai fi si debutul excelent al echipei feminine de la grupa 12 ani a clubului Petrolul Ploiesti, pregatita de antrenorul Gheorghe Pepene. Cu trei medaliate nationale la individual, surorile Valentina si Gabriela Nistor si Emilia Coman (imprumutata de la Conpet Ploiesti), formatia petrolista a obtinut un succes categoric in primul meci disputat, invingand cu scorul de 3-0 echipa CSS Targu Mures.

Petre APOSTOL