Scandalul legat de fuga congolezului Jeremy Bokila de la echipa petrolistă este de abia la început, am putea spune, ultima intrată în „ecuaţie” fiind gruparea belgiană Zulte Waregem. Astfel, Zulte l-a reprimit pe Bokila în programul echipei, numele fotbalistului apărând în lotul „convocat” pentru amicalul cu Vallencienes, fără ca acesta să joace însă în remiza 1-1. Culmea, Waregem a luat banii de la Petrolul, vânzând jucătorul, iar acum belgienii vor să „împuşte” o ofertă mai mare, profitând de cota pe care Petrolul i-a făcut-o fotbalistului!
„ Sunt în Olanda, la părinţii mei. M-am întors la Zulte, echipă pentru care dacă găsesc o ofertă de un milion de euro pot pleca oricând. Ei sunt de acord cu suma asta, nu au stabilit una exorbitantă ca Petrolul care, deşi n-a dat decât 300.000 de dolari pe mine, vrea să se îmbogăţească pe spinarea mea. Petrolul ar fi putut să câştige nişte bani de pe urma mea, dar s-a lăcomit, acum Zulte va lua aceşti bani” – a declarat Bokila în Prosport, recunoscând practic faptul că Zulte vrea să vândă aceeaşi „marfă” de două ori!
Clubul ploieştean a reacţionat cu un comunicat în care anunţă faptul că belgienii de la Waregem vor fi reclamaţi la FIFA, cazul fiind departe de a-şi fi consumat ultimul episod !
„Situaţia jucătorului Jeremy Bokila este cât se poate de clară, el aflându-se sub contract cu FC Petrolul Ploieşti. Ca o paranteză, legat de acest aspect şi de afirmaţiile lui Jeremy Bokila, ne întrebăm ce îl împiedică, oare, în momentul de faţă, să semneze cu o altă echipă, atât timp cât susţine că este liber de contract şi că are oferte?
Nu este singurul neadevăr spus de către un jucător al cărui comportament ridică multe semne de întrebare legate de caracterul său. Un jucător care, nu mai departe de iarna trecută, a refuzat să se prezinte la pregătirile echipei, invocând, şi atunci, faptul că este liber de contract, lucru total neadevărat şi probat în acest sens cu acte de către clubul nostru. Un jucător care, acum, încearcă să destabilizeze atmosfera din cadrul lotului, prin declaraţiile aşa-zis „incendiare”, dar şi prin diverse mesaje pe care le trimite coechipierilor săi. Un jucător care, printre multe altele, inventează un dialog, conform căruia ar fi fost „împins” să semneze cu Steaua, deşi, aşa cum oficialii FC Petrolul Ploieşti au explicat la momentul respectiv, nu au existat niciun moment, tratative pentru un transfer.
Dialogul direct între FC Petrolul şi Jeremy Bokila s-a încheiat din momentul în care jucătorul a ales să părăsească echipa, înaintea unui meci cât se poate de important. Clubul nostru a apelat la serviciile unei case de avocatură din străinătate, cea care a început deja toate demersurile necesare în acest caz, înaintând documentele către FIFA pentru suspendarea jucătorului. Totodată, şi clubul Zulte Waregem a fost reclamat la FIFA.
Astfel, FC Petrolul Ploieşti consideră că toate speculaţiile pe marginea „cazului Bokila” nu-şi au rostul, lăsând în sarcina forurilor abilitate să judece speţa şi să ofere verdictul corect” – a anunţat Petrolul.
Marian DIMA