Secţia de ciclism de la CS Petrolul Ploieşti, condusă de antrenorul Constantin Ciocan, se poate lăuda cu sportivi de perspectivă, incluşi în loturile naţionale ale României. Dacă trei componenţi ai grupării prahovene (Nicolae Ţintea, Valentin Pleşea, Daniel Crista) au fost convocaţi să reprezinte formaţia tricoloră la Turul Ciclist al Sibiului, care se va încheiat duminică, un alt ciclist ploieştean a fost selecţionat pentru a apăra culorile ţării la Campionatul European de ciclism pentru tineret (U23).
Competiţia continentală va avea loc săptămâna viitoare, în Cehia, şi va cuprinde probele de contratimp individual (19 iulie, 34 km) şi de fond (21 iulie, 165 km).
De la CS Petrolul va participa Lucian Oprea, care la începutul lunii viitoare va împlini 20 de ani. Aceasta va fi prima sa participare la un campionat european.
Tânărul ciclist ploieştean a câştigat titlul de vicecampion naţional la categoria U23 în acest sezon, la finalul lunii iunie. De menţionat că, în 2011, Oprea a fost vicecampion naţional la juniori, în ultimul său an înainte de a trece la categoria de tineret.
Petre APOSTOL