În paralel cu disputarea probelor Campionatului naţional de ciclism, care au avut loc la finalul săptămânii trecute, la Cluj Napoca, forul român de specialitate a dezvăluit şi loturile României pentru acest sezon. Printre cei 20 de ciclişti convocaţi în reprezentativa tricoloră la seniori şi la juniori şase sunt din Prahova, iar patru dintre aceştia fac parte din echipa clubului Petrolul Ploieşti, pregătită de cel mai titrat antrenor din ţară – Constantin Ciocan.
În lotul naţional de seniori au fost selecţionaţi Nicolae Ţintea şi Valentin Pleşea (în foto 1, alături de antrenorul Constantin Ciocan), amândoi de la CS Petrolul, medaliaţi la Campionatul naţional. Alături de aceştia se vor mai afla şi prahovenii Bogdan Coman şi Adrian Niţu, care sunt, în prezent, legitimaţi la CS Dinamo Mazicon Bucureşti. De menţionat că Bogdan Coman este un ciclist format tot de către antrenorul Constantin Ciocan, la clubul petrolist.
În lotul naţional de juniori, CS Petrolul are doi reprezentanţi, Cristian Badea (foto 2) şi Alexandru Poenaru (foto 3) fiind selecţionaţi să reprezinte România la competiţiile internaţionale. Totuşi, în pofida faptului că are în componenţă pe unii dintre cei mai valoroşi sportivi din ţară, echipa clubului Petrolul întâmpină mari probleme financiare, neavând posibilitatea de a-şi plăti cicliştii. De curând, formaţia ploieşteană a rămas chiar şi fără postul de mecanic, foarte important într-un asemenea sport. În aceste condiţii, antrenorul Constantin Ciocan s-a văzut nevoit să renunţe la o grupă de copii.
Clubul Petrolul se află în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, dar bugetul alocat de minister pentru acest an este insuficient pentru nevoile celor 14 secţii ale grupării ploieştene. Şi nici sponsorii nu se avântă să sprijine activitatea de performanţă, fără o legislaţie bine pusă la punct.

Nicuşor Panaitescu, de două ori vicecampion al României la amatori

Pentru al doilea an la rând, Campionatul naţional de ciclism pe şosea a avut şi probe rezervate amatorilor, organizate pe categorii de vârstă.
Astfel, la categoria 40-49 ani, printre cicliştii prezenţi la start s-a numărat şi ploieşteanul Nicuşor Panaitescu (foto 4), componentul clubului Conpet Ploieşti. În vârstă de 40 de ani, campionul naţional de ciclocros al României a reuşit rezultate bune şi la competiţia pe şosea.
În prima zi a campionatului, sportivul ploieştean a stabilit al doilea timp la proba de contratimp individual, adjudecându-şi medalia de argint.
Nicuşor Panaitescu a devenit vicecampion naţional şi la proba de fond, sosind tot pe locul al doilea la finalul celor 84 de km parcurşi.
Petre APOSTOL