Dwayne Wade, LeBron James şi Chris Bosh au marcat 85 de puncte împreună în victoria obţinută aseară de Miami Heat, scor 109-93, în meciul patru al finalei NBA cu San Antonio Spurs.
”Big Three”, aşa cum sunt cunoscuţi LeBron James, Dwayne Wade şi Chris Bosh în America, a explodat în al patrulea meci şi a adus-o pe Miami la egalitate în finala cu Spurs. Cei trei ”mari” ai lui Heat au marcat 85 din cele 109 puncte ale echipei lui Erik Spoelstra în victoria, scor 109-93, obţinută pe terenul lui Spurs.
În primele trei meciuri, defensiva lui Spurs i-a blocat excelent pe James, Wade şi Bosh. ”Regele” nu a mişcat în faţa lui Kawhi Leonard, având cel mai slab procentaj de reuşită al aruncărilor al unui MVP în finala NBA din ultimii 63 de ani! Iar Wade, cu probleme la genunchi, şi Bosh, ieşit din formă, nu au mai avut forţa necesară pentru a o trage pe Heat la suprafaţă. Simţind acest lucru, antrenorul Erik Spoelstra a modificat primul ”5” al lui Miami. L-a înlocuit pe Udonis Haslem cu Mike Miller pentru a avea cât mai mulţi jucători care pot trage eficient de la distanţă, mai ales că LeBron era forţat să arunce din interiorul semicercului, nemaiavând încredere pentru a pătrunde şi a înscrie de sub coş. Şi nu i-a folosit niciun minut pe Joel Anthony sau Chris Andersen, cei doi pivoţi pe care îi are în lot. Iar mutarea a avut efectul scontat. Profitând şi de o apărare mult mai letargică a lui Spurs, Heat a început puternic încă din start şi, după ce Spurs s-a distanţat la 15-5, a avut o serie de 14 puncte fără să primească niciunul pentru a trece la conducerea jocului. De aici, echipa din Florida nu a mai cedat şi a reuşit să se impună cu 109-93.
Principala responsabilitate a fost, evident, pe umerii celor trei superstaruri ale lui Heat. În principal pe James şi Wade, doi dintre cei mai buni jucători ai ultimului deceniu din NBA. Iar cei doi au explodat exact când trebuia. James (33 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive) şi Wade (32 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 6 intercepţii) i-au hărţuit în permanenţă pe atac pe cei de la Spurs, forţându-i pe texani să comită greşeli. Totodată, vedetele lui Heat au marcat 44 de puncte de lângă panou, dublul mediei reuşite în primele două meciuri, iar Wade a devenit doar al doilea jucător din istoria NBA care are cel puţin 30 de puncte şi 6 intercepţii într-o singură finală, după Isiah Thomas.
”Pun toată presiunea pe umerii mei. Trebuie să câştigăm şi asta vom face. Am spus că trebuia să jucăm mai bine şi am făcut-o. Suntem în stare de evoluţii şi mai bune”, a spus LeBron James la finalul meciului. În schimb, Spurs nu a mai evoluat la fel de bine defensiv, iar în ofensivă problemele musculare ale lui Tony Parker (15 puncte, 9 pase decisive) s-au observat, francezul jucând doar 31 de minute, fără însă a resimţi dureri prea mari.