La finalul săptămânii trecute, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti s-a desfăşurat Campionatul naţional de atletism rezervat veteranilor. Printre participanţi s-au numărat şi sportivi prahoveni, care au reuşit să urce chiar pe podium.
Ca şi la precedentele ediţii, atletul ploieştean Alexandru Frangulea (foto 1) a reusit şi de această dată să-şi adjudece titlul naţional, în ciuda unor probleme medicale.
Acesta a devenit campion al României la proba de 400 m, la categoria +45 ani, sosind cu timpul de 60.01 secunde. De asemenea, Frangulea a mai obţinut şi medalia de argint în cadrul probei de 200 m, cu timpul de 26.46 secunde.
O altă performanţă de remarcat a fost cea a lui Marian Ion (foto 2), stabilit în comuna Cosminele, acesta câştigând medalia de argint la proba de 5.000 m marş, la categoria +45 ani. Campion naţional în sezonul precedent, acesta a sosit pe locul secund, de data aceasta, cu timpul de 27.45 minute, ploaia torenţială din timpul cursei punându-le probleme concurenţilor.
De menţionat că aceasta a fost ultima cursă a sa la categoria +45 ani, deoarece luna viitoare va împlini 50 de ani. Totuşi, Marian Ion are programat să participle, în luna august, la Jocurile Mondiale de la Torino, atât la proba de 5.000 m marş, cât şi la cea de 10.000 m marş, fiind sprijinit de doctoral Mircea Drăghici.
Petre APOSTOL