Cu o zi înainte ca FC Petrolul să-şi adjudece Cupa României la fotbal, Luminiţa Dogaru (în foto) a reuşit o performanţă similară în competiţia feminină de popice. Vineri, în sala clubului Conpet, din Ploieşti, a avut loc etapa finală a Cupei României la popice, atât la feminin, cât şi la masculin.
În concursul feminin, dintre cele 12 jucătoare calificate în faza finală a competiţiei şase au fost din cadrul echipei campioane Conpet Petrolul Ploieşti: Florentina Naghi, Luminiţa Dogaru, Cristina Samson, Alina Sanda, Daniela Lăcătuşu, Claudia Simion.
Întoarse la începutul săptămânii trecute din Ungaria, unde au câştigat medaliile de argint alături de reprezentativa României la Campionatul Mondial, Luminiţa Dogaru şi Cristina Samson au fost vedetele competiţiei desfăşurate la individual în acest sezon.
Antrenoarea-jucătoare a echipei ploieştene, Luminiţa Dogaru, a reuşit să aducă şi Cupa României în palmaresul grupării, după ce a contribuit în mare parte şi la câştigarea în premieră a titlului naţional de către Conpet Petrolul. Aceasta a fost singura sportivă care a depăşit 600 de popice doborâte la întrecerea disputată vineri, adjudecându-şi locul întâi cu 608 popice doborâte. De altfel, aceasta s-a situat pe primul loc la toate etapele Cupei României din acest sezon, dominând practic competiţia.
Colega sa de la gruparea ploieşteană, Cristina Samson, a fost singura care s-a ţinut aproape de ea, situându-se, în final, pe locul al doilea, cu 577 de popice doborâte.
Podiumul a fost completat de Alina Suciu, de la Electromureş Târgu Mureş, cu 548 de popice doborâte.
În concursul masculin, lupta a fost mult mai strânsă, podiumul fiind complet alcătuit din sportivi de la CFR Olimpia ACB Iaşi: Paul Rohotin – 595 p.d, Ioan Hordilă – 586 p.d., Ion Cercel – 583 p.d..
Petre APOSTOL