De curand, seniorii sectiei de ciclism de la CS Petrolul Ploiesti au debutat in noul sezon competitional, participand la Cupa Reghin, o intrecere de trei etape (fond, contratimp individual, circuit). De asemenea, competitia s-a desfasurat si la juniori, contand pentru alcatuirea lotului national la aceasta categorie.
Echipa ploiesteana, pregatita de antrenorul Constantin Ciocan, a participat cu cinci seniori si patru juniori: Gabriel Tintea, Daniel Crista, Lucian Oprea, Valentin Plesea, Stefan Buzas (seniori), Alexandru Poenaru, Andrei Ganea, Cristian Badea, Vladimir Coman (juniori).
La seniori, Tintea (in foto) s-a descurcat cel mai bine din tabara petrolista. In prima etapa, ciclistul ploiestean s-a aflat in evadare, reusind sa se claseze al patrulea, luptandu-se de unul singur cu sportivi ai clubului Tusnad Cycling Team.
Elevul antrenorului Constantin Ciocan s-a mentinut pe locul al patrulea in clasamentul general pana la finalul competitiei, fiind primul roman din ierarhie. Acesta a incheiat concursul cu o intarziere de 2.08 minute fata de invingator, sarbul Ivan Stevic, de la Tusnad Cycling Team, campionul Serbiei la contratimp din 2012.
Podiumul final a fost completat de moldovenii Sergiu Cioban (+0.14 min.) si Nicolai Tanovichii (+0.47 min.), tot de la Tusnad Cycling Team.
De la CS Petrolul au mai avut evolutii bune Valentin Plesea, clasat pe locul al optulea in ierarhia generala, si Daniel Crista, situat al unsprezecelea, care a reusit singurul podium de etapa din tabara prahoveana, sosind al treilea in ultima runda.
In plus, de mentionat ca Tintea s-a situat al treilea in clasamentul cataratorilor, iar Crista a ocupat pozitia a treia in ierarhia sprinterilor.
La juniori, liderul in clasamentul pentru stabilirea componentei lotului national, Alexandru Poenaru, a reusit sa urce in doua etape pe locul al treilea, in cea de fond si cea de circuit. Sportivul ploiestean, insa, a pierdut timp la contratimp, clasandu-se in ierarhia finala pe locul al saptelea, cu o intarziere de 1.12 minute fata de invingator, Adrian Zamfir, de la Dinamo Mazicon Bucuresti.
La diferenta de numai o secunda de Poenaru a fost colegul sau de la Petrolul Ploiesti, Cristian Badea, care a incheiat competitia pe locul al optulea.

Petre APOSTOL