Pentru al cincilea an consecutiv, oraşul Ploieşti a fost gazda unui turneu internaţional de gimnastică ritmică, intitulat Spring Cup, care este organizat de către Primăria Municipiului Ploieşti, prin intermediul Clubului Sportiv Municipal, în colaborare cu Federaţia Română de Gimnastică Ritmică. Întrecerea a avut loc la Sala Sporturilor „Leonard Doroftei” din Ploieşti.
La această ediţie, numărul ţărilor participante a fost şi mai mare decât la precedentele, fiind prezente peste 100 de sportive din 12 state: Australia, Brazilia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Israel, Japonia, Kazahstan, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi România.
Din ţara noastră au concurat sportive de la 11 cluburi, printre care s-au numărat şi cinci gimnaste de la CSM Ploieşti, pregătite de antrenoarele Simona Puiu şi Liliana Băescu, având-o coregraf pe Tatiana Dor. Toate cele cinci sportive ploieştene au reuşit să urce pe podium, cea mai bună performanţă fiind realizată de către Denisa Stoian, la categoria „children” (sportive născute în 2003), care a câştigat medalia de aur la panglică. În plus, aceasta şi-a mai adjudecat medalia de bronz la cerc şi s-a clasat pe locul al patrulea în ierarhia All Around. A doua performanţă din tabăra ploieşteană a fost stabilită de Cesima Nechifor, la categoria „prejunioare” (2001-2002), aceasta adjudecându-şi medalia de argint la panglică.
La aceeaşi categorie, încă o reprezentantă de la CSM Ploieşti a urcat pe podium, Livia Harcan câştigând medalia de bronz la coardă. De la formaţia ploieşteană, pe ultima treaptă a podiumului au mai urcat şi Miruna Ciocîrlan, la panglică, şi Daria Morângă, la cerc, în concursul categoriei „children” (2004).
În ceea ce priveşte principalele categorii ale competiţiei, la senioare medalia de aur a revenit unei reprezentante din Ucraina, la fel ca la ediţia anterioară, Tetyana Zahorodnya ocupând locul întâi, fiind urmată de Diana Văleanu, din România, şi de Alexandrina Gheţoi, din Republica Moldova.
La categoria junioarelor, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Ana-Luiza Filiorianu, din România, urmată de Irena Omirou, din Cipru, şi de Diana Rachmetov, din Israel. De menţionat că Primăria Ploieşti a oferit câştigătoarelor concursului premii în valoare de 11.850 de lei.

Petre APOSTOL