Atacantul Bradetului Stefesti, Ovidiu Paraschiv, a contribuit cu 3 goluri la succesul istoric al echipei sale, Bradetul Stefesti, primul din Liga A Prahova pentru gruparea din aceasta comuna! Povestea jucatorului din atacul Stefestiului este una interesanta, el revenind pe gazon dupa ce a luptat in Afganistan!
De la promovarea in premiera pe prima scena fotbalistica a judetului, performanta izbutita in vara trecuta, Bradetul Stefesti a tinut-o din infrangere in infrangere. Inainte de etapa a XXV-a, programata la finele saptamanii trecute, cei din Stefesti au inregistrat doar patru rezultate de egalitate, deci un punct la sase jocuri disputate!
In ultima zi a saptamanii trecute, pe terenul comunal din Stefesti a sosit echipa AFC Brebu, o grupare cu state vechi in fotbalul judetean si care nici nu concepea sa nu bifeze toate punctele puse in joc. De altfel, elevii lui Robert Savulescu s-au aflat la carma jocului timp de o ora, rastimp in care au marcat de doua ori, dar fara sa primeasca vreun gol. Dar a venit, din senin, sutul de senzatie expediat de juniorul Vladut Dogaru (minutul 63) si sperantele Bradetului se reaprinsesera. Macar la un nou egal.
Patru minute mai tarziu, a iesit la rampa atacantul Ovidiu Paraschiv, care a adus egalarea. Spre finalul jocului, golgheterul Bradetului din campionat a mai marcat de doua ori (85, 89), si cu acest hattrick a adus prima victorie stagionala pentru gruparea antrenata de Alexandru Nita si Marius Gheorghe Pascu.
In viata de zi cu zi, Ovidiu Paraschiv este vanator de munte la o unitate militara din Predeal, cu care a participat la doua misiuni internationale in Afganistan. El este alintat de catre colegi si prieteni cu apelativul „Ravanelli”, precum atacantul italian cu acelasi nume, dar cu prenumele de Fabrizio, sportiv care a avut varful de cariera la mijlocul anilor 90. Porecla i se trage de la faptul ca Paraschiv se aseamana, fizic, cu jucatorul din „Cizma”, dar si prin faptul ca reuseste multe goluri.
In turul campionatului, Paraschiv nu a evoluat pentru gruparea din Stefesti, fiind plecat cu serviciul, dar in partea secunda a campionatului a marcat opt goluri pentru Bradetul. „Rava ne-a lipsit foarte mult in tur, fiind plecat in Afganistan cu serviciul. Daca il aveam si pe el in lot, cu siguranta reuseam sa obtinem mai multe puncte la finele primei parti. Pot sa va spun ca, pe vremea cand echipa noastra se afla in Liga B, Ovidiu a marcat peste 30 de goluri. De altfel, promovarea noastra se datoreaza si golurilor marcate de el”, ne-a declarat presedintele Marius Gheorghe Pascu. Acelasi oficial a adaugat ca pana la terminarea sezonului in curs spera ca echipa condusa de el si de primarul Vasile Tabaras sa mai obtina alte puncte.

Urmasul lui Visan

Ovidiu nu este singurul sportiv din peisajul fotbalistic judetean care a participat la operatiuni militare internationale. In anul 2006, actualul atacant al formatiei CSM Campina, l-am numit aici pe Marius Visan, s-a aflat in misiune in Irak, fiind „ochitor pe TAB”.
Dupa doua momente de cumpana, cand viata i-a fost pusa in pericol, Marius a renuntat la armata la revenirea in tara. Din 2007 s-a reapucat de fotbal la AFC Banesti-Urleta, in acelasi an a ajuns la AFC Filipesti de Padure cu care a promovat in Liga a III-a, iar apoi s-a transferat la defuncta Tricolorul Breaza. Cu aceasta din urma grupare a ajuns pana in Liga a II-a, iar din actualul retur se afla la CSM Campina, grupare pentru care a marcat, deja, 12 goluri!

Cristi DAMIAN