De curand, la Larissa, in Grecia, s-a desfasurat o noua editie a Campionatului Balcanic de inot pentru juniori. In lotul Romaniei, care a cuprins 20 de sportivi, a fost convocat si George Oancea, inotator al clubului Petrolul Ploiesti, pregatit de antrenorul Silviu Anastase.
La inceputul lunii, reprezentantul gruparii prahovene a castigat la Campionatul national trei medalii la juniori, dintre care doua de argint, si inca doua de bronz la categoria seniorilor.
La Campionatul Balcanic, chiar daca a stabilit un timp mai slab decat la intrecerea nationala, George Oancea a devenit vicecampion la proba de 400 m mixt, sosind cu 4.36,28 minute. In plus, acesta a mai fost aproape de o medalie si in concursul de 200 m spate, situandu-se pe locul al patrulea.
„George a mers conform parametrilor din aceasta perioada de pregatire. Acesta se afla in grafic, obiectivul nostru fiind realizarea baremului de calificare pentru Campionatul European din iulie”, ne-a declarat antrenorul sportivului ploiestean, Silviu Anastase.
La Campionatul Balcanic au participat sapte tari, Romania clasandu-se pe locul al patrulea, in clasamentul general, cu trei medalii de aur, cinci de argint si sapte de bronz. Sportivii din tara gazda au dominat competitia, Grecia castigand 21 de medalii de aur. Pe locurile doi si trei s-au situat Bulgaria (9 medalii de aur) si Turcia (5 medalii de aur).
De mentionat, totusi, ca reprezentativa tricolora a ratat prezenta pe podium din cauza unor evolutii mai slabe la feminin, in ierarhia baietilor ocupand pozitia a doua.
Petre APOSTOL