CSM Ploiesti – HCM Constanta 28-36 (18-19)

CSM Ploiesti: Relu Drutu – Laurentiu Dinescu 10 goluri/11 incercari (1/1 de la 7m), Gheorghe Roman 3/4, Bogdan Botezatu 3/4, Csike Onyekekwe 3/6, Razvan Enescu 3/7 (0/1 de la 7 m), Marius Vasile 0/1.
Rezerve: Marian Dumitru, Adrian Dumitru – Alexandru Micu 4/4 (2/2 de la 7m), Marius Mihoci 2/4 (0/1 de la 7m), Ionut Roaua, Narcis Zamfir, Claudiu Subtirica, Marian Dutu.
Antrenori: Dragos Dobrescu, Ion Nicolae.
HCM Constanta: Mihai Popescu – Alexandru Sabou 8 goluri/9 incercari (2/2 de la 7m), Laurentiu Toma 7/9, Pedrag Vojadonovic 5/5, Javier Humet 5/8, Branislav Angelovski 4/4, Alberto Val 2/2.
Rezerve: Ionut Stanescu – Marius Stavrositu 4 goluri/4 incercari, Marius Sadoveac 1/2, Bogdan Criciotoiu 0/1, Albert Cristescu, Milutin Dragicevic.
Antrenori: Zvonko Sundovski, Alexandru Buligan.
Arbitri: Claudiu Belean (Mures) si Valentin Calina (Arges).
Dupa ce au jucat cu ultima clasata, U Transilvania Cluj, in etapa trecuta, invingand-o, handbalistii echipei CSM Ploiesti s-au confruntat duminica, pe teren propriu, in etapa a XIX-a a Ligii Nationale, cu formatia campioana si care se indreapta spre un nou titlu – HCM Constanta. Partida a atras in micuta sala de la Strejnic un numar mare de spectatori, care au depasit capacitatea arenei de aproape 300 de persoane.
Aflati intr-o situatie problematica in clasament, fiind pe penultimul loc, ploiestenii antrenati de Dragos Dobrescu si Ion Nicolae incercau in acest meci sa-si continue sprintul din finalul campionatului in speranta unei eventuale salvari de la retrogradare.
Prahovenii nu au avut un debut de partida foarte bun, constantenii profitand de numeroasele greseli din ofensiva ale acestora pentru a porni pe contraatac. Vujadinovic, Humet si Sabou, in special, au dus scorul dupa 15 minute la 13-5 in favoarea campionilor, obligandu-l pe antrenorul Dragos Dobrescu sa ceara timp de odihna.
Cu o aparare agresiva, de multe ori „unu-la-unu”, ploiestenii au reusit sa-i surprinda pe jucatorii gruparii de la malul marii, care au inceput sa se precipite in ofensiva, oferindu-le oportunitati bune gazdelor sa puncteze pe contraatac. Cu patru goluri inscrise la rand, Mihoci si Dinescu au readus in carti echipa ploiesteana, care s-a apropiat la patru goluri, in minutul 20, scor 9-13.
Golurile de la distanta ale lui Dinescu si de pe extrema ale lui Botezatu au mentinut echipa CSM la trei goluri de HCM pana in ultimul minut de joc, cand prahovenii au reusit sa se apropie la un singur gol diferenta, la pauza scorul fiind 19-18 in favoarea oaspetilor.
In partea a doua, insa, defensiva formatiei ploiestene a fost facuta KO, HCM Constanta distantandu-se, din nou, la sapte goluri, in minutul 45, scor 30-23. Pana la final, CSM nu a mai putut face decat sa reduca din proportiile scorului, prin Enescu, Dinescu si Onyejekwe, campionii impunandu-se cu 36-28.
„Experienta lor a facut diferenta in acest meci. Ma bucur, totusi, pentru ca am realizat un joc bun, chiar daca am ratat ocazii bune de a inscrie, dar mai mult nu am putut face impotriva unei echipe de un asemenea calibru, cum este HCM Constanta. Campionatul nu s-a incheiat inca, iar noi vom continua sa ne luptam pana la capat pentru salvarea de la retrogradare”, ne-a declarat antrenorul principal al ploiestenilor, Dragos Dobrescu.
Petre APOSTOL