La finele săptămânii trecute, la Bacău, s-a desfăşurat Cupa României de box (seniori), întrecere la care judeţul nostru a fost reprezentat de sportivi de la Petrolul Ploieşti şi CSM Ploieşti.
De la Petrolul, tehnicienii Ion Moroiţă (foto), Leontin Sandu şi Ovidiu Dragomir au deplasat un număr de nouă pugilişti, iar cinci dintre aceştia s-au întors cu medalii. Astfel, Georgian Tudor (categoria 52 kg) şi Georgian Popescu (69 kg) au intrat în posesia argintului, în timp ce Romeo Stoica (49 kg), Dumitru Manea (69 kg) şi Marian Preda (91 kg) şi-au asigurat trofeele de bronz.
Însă, trebuie spus şi faptul că meciurile lui Tudor şi Popescu din finală nu au mai avut loc, despre acest aspect tehnicianul Ion Moroiţă explicându-ne: “În ultimul act, sportivii mei ar fi întâlnit doi reprezentanţi ai gazdelor. Pentru că de obicei băcăuanii sunt ajutaţi de arbitri, nu am vrut să le ofer această satisfacţie şi nu i-am urcat în ring. Ca să vă exemplific, în ultimii doi ani, la meciurile lui Popescu cu localnicul Chirvase au fost probleme de arbitraj, moldoveanul fiind ajutat de arbitri să câştige. În primul an am depus o contestaţie şi decizia a revenit la normal, pentru ca a doua oară organizatorii să nu ne accepte acest drept”.
În afară de cei cinci medaliaţi, în delegaţia prahoveană au mai fost prezenţi alţi patru boxeri, dar care nu au urcat pe podiumul de premiere, şi anume Silviu Alecu (56), Bogdan Paraschiv (60 kg), Florin Năstase şi Andrei Gurău (ambii, la categoria 64 kg).
Şi patru reprezentanţi de la CSM Ploieşti, pregătiţi de antrenorul Titi Tudor, au urcat pe podium, chiar dacă toţi sunt la categoria tineret. Trei dintre aceştia au concurat la proba de 60 kg, la care Gheorghe Jugan a câştigat medalia de argint, în vreme ce colegii săi Alexandru Gheorghe (pe care l-a învins în semifinale) şi Cătălin Gheorghe au obţinut medaliile de bronz.
Gruparea ploieşteană a mai câştigat o medalie de argint, prin Roberto Stângă, acesta ajungând în finala categoriei de 81 kg.
„Pentru sportivii noştri această participare a reprezentat mai mult o verificare în vederea Campionatului naţional de tineret, programat la începutul lunii aprilie, la care sperăm că vor obţine cele mai preţioase medalii”, ne-a declarat antrenorul Titi Tudor.
Cristi DAMIAN