În clasamentul final al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 de la Braşov,România a ocupat locul 8 cu o medalie de aur şi două de argint, în timp ce Rusia s-a clasat pe primul loc cu 22 de medalii, 11 de aur, 7 de argint şi 4 de bronz. Medaliile noastre au fost cucerite de Emil Imre, la short-track, în probele de 500 m (argint) şi 1.000 m (aur). O altă medalie de argint a fost obţinută de Dorottya Buzas la biatlon în proba de 6 km sprint. În clasamentul final pe medalii, Rusia (11-7-4) a fost urmată de Germania 6-7-3, Franţa 4-3-5, Slovenia 3-3-4, Austria 2-4-6, Italia 2-4-2, Norvegia 2-2-2, ROMÂNIA 1-2-0, Polonia 1-1-2, Ucraina 1-1-1, Elveţia 1-0-3, Finlanda 1-0-1, Cehia 1-0-0, Marea Britanie 0-1-0, Lituania 0-1-0, Belarus 0-0-1, Estonia 0-0-1, Olanda 0-0-1. Un număr de 18 ţări dintre cele 45 participante au reuşit să cucerească medalii la FOTE 2013. Ceremonia de închidere a celei de-a 11-a ediţii de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Medal Plaza, în Poiana Braşov, prilej cu care a fost coborât drapelul olimpic de pe catarg şi a fost stinsă flacăra olimpică.
Festivitatea de închidere a debutat cu defilarea tuturor celor 45 de steaguri ale statelor participante, după care a urmat cuvântul primarului de Braşov, George Scripcaru, preşedintele Comitetului de organizare. El a mulţumit colaboratorilor şi a subliniat importanţa festivalului: ‘’Am început acest proiect, prin anul 2006, alături de Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Mulţi nu credeau că vom reuşi, dar am ajuns cu bine la final. Vreau să mulţumesc autorităţilor guvernamentale şi locale din Braşov, Predeal şi Râşnov, pentru implicare, tuturor voluntarilor. Pentru România, acest eveniment înseamnă mult ca imagine, infrastructură şi implicare a tinerilor’’.
În continuare, Patrick Hickey, preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a declarat competiţia închisă. După stingerea flăcării olimpice, a fost coborât de pe catarg steagul olimpic. El a fost predat de către George Scripcaru – preşedintelui EOC, care l-a înmânat reprezentanţilor Austriei şi Liechtensteinului, gazdele ediţiei a 12-a a FOTE din anul 2015. Ceremonia s-a terminat cu un foc de artificii multicolor, la care au asistat în afară de sportivi, antrenori, oficiali şi jurnalişti, numeroşi turişti aflaţi la Poiana Braşov.