Stiinta MD Bacau – CSM Ploiesti 36-22 (17-10)

Fara Csike Onyejekwe (suspendat) si Razvan Enescu (accidentat), Laurentiu Dinescu (in foto) nu a putut face fata de unul singur vicecampioanei tarii. Dupa jocul excelent realizat sambata, pe teren propriu, invingand pe HC Odorhei, o echipa de top a Romaniei, CSM Ploiesti a clacat in meciul de miercuri seara, disputat, in deplasare, impotriva formatiei Stiinta Municipal Dedeman Bacau, in cadrul etapei a treia a returului Ligii Nationale la handbal masculin.
Ofensiva gruparii ploiestene, antrenata de Dragos Dobrescu si Ion Nicolae, a dat semne de nesincronizare inca din debutul partidei, oferind oportunitati bune de a replica formatiei antrenata de selectionerul Romaniei, Eliodor Voica. Iar Bondar si Rotaru nu au irosit sansele avute, fiind de neoprit pentru o defensiva visatoare a ploiestenilor. Astfel, dupa zece minute, scorul era deja 8-3 pentru Stiinta Bacau, jucatorii moldoveni fiind impulsionati si de dorinta revansei fata de infrangerea suferita in tur, pe terenul formatiei ploiestene.
Numai Laurentiu Dinescu si paradele portarilor Relu Drutu si Marian Dumitru (care a aparat inclusiv o aruncare de la sapte metri) au facut ca diferenta de pe tabela sa nu devina una astronomica pentru gazde la finalul celor 30 de minute de joc.
Antrenorul ploiestenilor, Dragos Dobrescu, a incercat pe finalul reprizei diferite sisteme de joc, dar elevii sai au continuat sa greseasca, permitand moldovenilor sa se distanteze la opt goluri. Reusitele lui Dinescu, singurul care a putut invinge defensiva gazdelor, marcand de opt ori in prima parte a jocului, au apropiat formatia ploiesteana la cinci goluri cu un minut inainte de pauza. Dar, doua goluri rapide inscrise de Stiinta in ultimele 60 de secunde au refacut diferenta de sapte lungimi, scorul la pauza fiind 17-10 pentru gruparea din Bacau.
In partea secunda, ploiestenii au marcat de doua ori la rand, sperand la o revenire miraculoasa. Insa, nu a fost decat o valvataie care s-a stins rapid, in ciuda paradelor lui Marian Dumitru, care au limitat proportiile scorului, acesta aparand si inca o aruncare de la sapte metri.
Fara sa intampine o mare rezistenta din partea apararii ploiestene, care a fost de nerecunoscut fata de jocul cu HC Odorhei, Stiinta Bacau s-a distantat, treptat, dar sigur, ajungand la un avantaj de 11 goluri, care s-a mentinut pana cu cinci minute inainte de final.
Cu Dinescu odihnit de antrenorii ploiesteni in ultimul sfert de ora al meciului, CSM a pierdut si mai mult teren fata de gazde, Stiinta Municipal Dedeman Bacau impunandu-se cu scorul de 36-22.
„A fost exact opusul meciului cu HC Odorhei. Jucatorii au facut multe greseli de nepermis pentru acest nivel, iar, spre surprinderea mea, chiar si handbalisti cu pretentii au facut erori impardonabile. Acum, ne gandim la meciul de saptamana viitoare, de pe teren propriu, cu Suceava, in care trebuie sa lasam in urma acest joc si sa obtinem cele doua puncte”, ne-a declarat antrenorul principal al ploiestenilor, Dragos Dobrescu.
De mentionat ca Csike Onyejekwe a fost suspendat pentru acest meci, in urma incaierarii de la finalul partidei cu HC Odorhei. Iar, la fel ca si Erwin Jan Feuchtmann, de la HC Odorhei, acesta a mai primit si o penalizare cu suma de 500 de lei.
CSM Ploiesti a inceput meciul in formula: Relu Drutu – Laurentiu Dinescu 11 goluri (1/1 de la 7 m), Alexandru Micu 3 (0/1 de la 7m), Marius Vasile 3, Bogdan Botezatu 1, Marius Mihoci 1 (1/1 de la 7 m), Gheorghe Roman 1. Pe parcurs au mai intrat: Marian Dumitru – Narcis Zamfir 2 (1/1 de la 7 m), Claudiu Subtirica (0/1 de la 7m), Ionut Roua.
Petre APOSTOL