Chiar daca mai este timp pana la turneul de calificare din Bulgaria, care se va desfasura in perioada 3-7 aprilie 2013, antrenorii selectionatei de amatori a Romaniei, care va reprezenta tara la UEFA Regions Cup, Decu Crangasu si Dorinel Beznea au de munca, situatia unor jucatori dintre cei care au bifat calificarea din toamna silind la gasirea altor solutii. Dintre jucatorii care au participat la turneul din Turcia pentru Prahova Muntenia, cel putin doi nu mai pot face parte din lotul care va merge in Bulgaria, din motive medicale. Este vorba despre mijlocasul Alexandru Bobeica si fundasul central Octavian Ganju, ironia sortii facand ca, amandoi sa sufere aceeasi accidentare: ruptura de ligament exterior la genunchi! De departe, Bobeica este cel mai ghinionist jucator, el fiind accidentat in Turcia, unde nu a bifat niciun minut, din cauza unei intinderi, “combinate” cu o entorsa, apoi si-a rupt ligamentele, la un meci de mini-fotbal!
Pe lista jucatorilor care fac parte din lotul de 30 de fotbalisti, trimis catre UEFA, au fost inclusi cativa fotbalisti care, acum, pot suplini cu succes lipsa celor mai sus mentionati. Astfel, fundasul de banda Lucian Zecheru (acum la Vointa Ciorani), care, in vara juca in liga a III-a, la Unirea Campina, este primul aflat in vizorul antrenorilor de la “Selectionata”. De asemenea, alti doi aparatori, Catalin Ionescu (Petrolistul Boldesti) si George Ninca (CSM Campina) vor fi urmariti in primele etape din Liga A Prahova si apoi convocati la un meci “test”, care se va desfasura in perioada 15-20 martie, joc in urma caruia se va stabili lotul de 18 fotbalisti care va face cantonamentul premergator turneului din Bulgaria.
Se urmareste atent si situatia lui Razvan Catana, jucator care a incheiat, de asemenea, contractul cu Unirea Campina si, in functie de situatia sa de la noua echipa – Conpet, poate intra in calculele selectiei, caz in care am avea parte de o situatie interesanta, pentru ca acesta va juca alaturi de fratele sau – Alexandru, unul dintre portarii echipei “amatorilor” prahoveni.
In plus, in functie de situatia contractuala a jucatorilor, de echipele unde vor evolua si de posibilitatea efectuarii unor inlocuiri in lista de 30, trimisa la UEFA, lotul ar putea fi comletat cu alti jucatori, principalul post vizat fiind acela de atacant, Andrei Ciobanu fiind jucatorul dorit pentru turneul din aprilie.

Si staff-ul s-a subtiat

Selectionata prahoveana a avut, in Turcia, trei tehnicieni, in afara de Crangasu si Beznea, Aurel Silviu Panait compeltand staff-ul tehnic. Panait a plecat insa in Germania, unde antreneaza in Dortmund, la Academia lui Marcel Raducanu si astfel colectivul de antrenori ramane format doar din primii doi mentionati.

Se stiu 5 din 8

Urmatoarea faza a competitiei UEFA Regions Cup, dupa terminarea grupelor, este turneul final, care va fi gazduit de una dintre cele 8 tari calificate, prin castigarea grupelor “intermediare”. Pana acum, sunt calificate la turneul final echipele din Belarus (Isloch), Ungaria (East Region), Rusia (Olimp), Spania (Seleccion Catalana) si Italia (Veneto). Mai sunt de disputat, in afara grupei din Bulgaria, unde va evolua si Romania, alte doua grupe, in Letonia, respectiv San Marino, apoi UEFA va decide unde se va juca “cu trofeul pe masa”.

„Panti” este suspendat primul meci

O alta problema pentru turneul din Bulgaria, pe care o are staff-ul selectionatei este aceea a suspendarii jucatorului Constantin Pantilimonescu (foto). „Panti” a jucat, in Turcia, in toate cele trei meciuri, in repriza secunda, el fiind avertizat pentru a doua oara in meciul cu „kazacii” de la Mercury Stroitel, astfel ca va lipsi la primul joc din Bulgaria, contra echipei tarii gazda – South East Region. Jucatorul de la Petrolistul Boldesti este si arbitru asistent de liga a III-a, ramanand de vazut daca el va mai fi convocat, doar pentru cele doua meciuri in care poate juca, la acest turneu.

Detin recordul de scor!

Victoria echipei prahovene, cu 9-1, in meciul cu Mercury Stroitel, reprezinta, in acest moment, ceea mai mare diferenta de scor inregistrata in aceasta editie a UEFA Regions Cup! Practic, nicio alta echipa nu a mai reusit sa dea 9 goluri intr-un meci sau sa castige la o diferenta de 8 goluri, urmatoarele performere, din acest punct de vedere fiind macedonenii de la South East, care au invins Hestrafors (Suedia), cu 7-0 si Veneto (Italia), care a administrat tot un 7-0 celor de la Eastern Estonia (Estonia).
Marian DIMA