Cea mai buna grupare prahoveana din acest sezon de Liga III-a, Fortuna Brazi, si-a incheiat, ieri, primul cantonamentul de pregatire al iernii, desfasurat la Complexul Olimpic Izvorani. In aceasta perioada, tehnicianul Eduard Iordanescu (in foto) a pus accentul pe pregatirea fizica, in fiecare zi jucatorii fiind obligati sa alerge kilometri buni. Astazi si maine, echipierii Fortunei Brazi au zi de pauza, urmand ca luni dimineata toata delegatia trupei de Liga a III-a sa plece spre Antalya (Turcia), locul unde vor desfasura cel de-al doilea cantonament al acestei perioade. De aceasta data, gruparea prahoveana va disputa si sase jocuri de pregatire, in compania unor adversari care urmeaza a fi stabiliti.
In alta ordine de idei, din aceasta iarna, noul director sportiv al gruparii este Csaba Borbely, fotbalist care a jucat pana la finele turului actualului sezon pentru Fortuna, iar acum a trecut la birou.

Fotbal in sala la Baicoi

Sambata, 9 februarie, in sala de sport de la Baicoi se va desfasura Cupa de Iarna, editia I, competitie de seniori organizata de catre clubul AS Tufeni Baicoi si Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova. La aceasta prima editie vor participa sase echipe, care au fost impartite in doua grupe: A – Precizia Breaza, Real Rio Cocosesti si AS Tufeni Baicoi, si B – AS Ploiesti, Unirea Cocorastii Colt si CIS Construct Tariceni. Partidele vor incepe la ora 9.30, iar castigatoarele din grupa vor disputa finala turneului. La final, toate gruparile participante vor primi cupe, diplome si materiale sportive din partea organizatorilor.

Incertitudine la Filipesti, sperante la Floresti

In aceasta perioada, semnalele fotbalistice din partea fostei grupari de Liga a III-a AFC Filipestii de Padure sunt tot mai confuze. Mai exact, sunt unele voci care spun ca sportul rege in aceasta localitate ar disparea complet, dupa ce in turul actualului sezon gruparea pregatita de George Niculut a evoluat in Liga B Prahova, seria Vest, iar la finalul primei parti echipa s-a clasat pe locul al XIII-lea, cu doar 12 puncte stranse.
In schimb, la Floresti, autoritatile locale studiaza posibilitatea ca fotbalul sa renasca inca din aceasta iarna, fiind ani buni de cand activitatea sportiva a disparut din aceasta localitate. Ultimele rezultate notabile obtinute de defuncta CS Floresi au venit in timpul antrenorului Valentin Sinescu (in foto), acum ajuns in Liga I la AFC Astra Giurgiu.

Un nou test pentru Unirea Campina

Singura gruparea prahoveana de la nivelul Ligii a III-a care disputa in acest final de saptamana o partida de verificare este Unirea Campina. Echipa antrenata de Florin Stancioiu, Costin Plavache si Marius Palancianu va intalni, astazi, formatia de Liga A Prahova Petrolistul Boldesti, meciul desfasurandu-se pe terenul Rafinarie, din Campina. De la reluarea pregatirilor, trupa din cel de-al doilea municipiu al judetului a disputat trei partide de verificare, toate castigate: 4-1 cu Concordia Chiajna, 6-0 cu AFC Brebu si 1-0 cu CS Banesti-Urleta.

Grupaj realizat de Cristi DAMIAN