infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
21 °C

Azi


14° / 28°

Maine


16° / 29°

Astra - din 1921

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Vineri, 1 februarie 2013)

Una dintre divizionarele A ploiestene, pana de curand, Astra, face parte din istorie, inceputurile fotbalului de la noi fiind «legate» de acest nume.
Astfel, societatea ,,Astra Romana", care a fost infiintata de Henry Deterding, formeaza un club sportiv sub denumirea “Clubul Sportiv Astra-Romana", compus din functionari englezi, americani si olandezi din societate - dupa cum anunta saptamanalul “Ecoul Sportiv", aparut la data de 18 septembrie 1921!
Aceasta este prima mentionare a clubului, dupa cum se poate observa in presa vremii. Acum, echipa a fost mutata de Ioan Niculae la Giurgiu, oras cu care numele de Astra nu are vreo legatura! Interesant este ca Astra Ploiesti exista, totusi, echipele de juniori fiind inscrise cu acest nume in campionat!

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Marti, 31 mai 2016)

Promovare de pe primul loc, cu victorii pe linie

Bogdan Chitic Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti promovaţi, deja, încă de sâmbătă seară, în urma victoriei cu Politehnica Iaşi, scor 99-89, nu au slăbit deloc turaţia motoarelor şi s-au întors pe parchetul Sălii Sporturilor Olimpia pentru a tranşa duelul pentru prima poziţie, cu BCM Olimpic Baia Mare. Cele două echipe au... continuare »

(Marti, 31 mai 2016)

Sport de 1 Iunie la Busteni

O fostă glorie a tenisului de masă mondial, suedezul Peter Karlsson, va deveni ambasador onorific al oraşului Buşteni, pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, când staţiunea de pe Valea Prahovei va deveni „capitala” acestui sport! Karlsson - membru al organizaţiei „Campioni pentru pace” - cu sediul la Monaco, care reuneşte 54 de foste... continuare »

(Marti, 31 mai 2016)

TIME OUT

O problemă de rezolvat Episoadele violente din fotbalul judeţean, chiar dacă s-au împuţinat, rămân prezente, iar când acestea se petrec la meciuri de juniori, este cu atât mai grav. Ar fi bine ca Asociaţia Judeţeană de Fotbal să „termine”, la propriu, cu echipele de huligani, care întrerup meciurile, din cauza unor... continuare »

(Marti, 31 mai 2016)

DIN CULISE

După ce a găzduit o competiţie juvenilă, care a adus câteva mii de euro în vistieria administratorilor arenei „Ilie Oană”, săptămâna aceasta, stadionul din centrul Ploieştiului este, din nou, solicitat, mai nou, pentru „filmarea” unor producţii publicitare şi clipuri. Astfel, arena va mai „produce” o sumă frumuşică,... continuare »

(Marti, 31 mai 2016)

Scorul etapei in primul campionat judetean

Cristi Damian Numai puţin de trei jocuri s-au încheiat cu acelaşi scor, 4-2, în favoarea oaspeţilor. Întâlnirile de la Cocorăştii Colţ, Tufeni (Băicoi) şi Urlaţi au avut acelaşi deznodământ, semn că echipele vizitoare „nu au avut milă” de adversarii întâlniţi. Astfel, formaţiile din Ceptura şi Brebu au luat o... continuare »

Stiri de ultima ora

Ieri, 09:35: Un fenomen extrem de rar afecteaza Romania

Temperatura globală înregistrată în luna martie este cea mai ridicată din ultimii 100 de ani. Comparată cu media temperaturilor din secolul trecut, luna...»


Editorial

Introbagare... contra naturii

Leon Chirilă Vremurile în care eram „tocaţi” cu principiile coexistenţei paşnice – între care se afla şi neamestecul în treburile interne ale altor state - au...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.5039
-0.08%
USD    (Dolar SUA)
4.0452
+0.33%
XAU    (1 Gram aur)
156.78
-0.81%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"