infoPortal.ro
infoPortal.ro - sursa ta zilnica de stiri
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

Titlul proiectului: "Valorificarea productiei tipografice a editurii Prahova prin implementarea unei solutii de comert electronic"
Vremea
Ploiesti, Prahova
13 °C
Cer innorat

Azi


10° / 14°

Maine


9° / 16°

Astra - din 1921

Marime text Mareste font Micsoreaza font

(Vineri, 1 februarie 2013)

Una dintre divizionarele A ploiestene, pana de curand, Astra, face parte din istorie, inceputurile fotbalului de la noi fiind «legate» de acest nume.
Astfel, societatea ,,Astra Romana", care a fost infiintata de Henry Deterding, formeaza un club sportiv sub denumirea “Clubul Sportiv Astra-Romana", compus din functionari englezi, americani si olandezi din societate - dupa cum anunta saptamanalul “Ecoul Sportiv", aparut la data de 18 septembrie 1921!
Aceasta este prima mentionare a clubului, dupa cum se poate observa in presa vremii. Acum, echipa a fost mutata de Ioan Niculae la Giurgiu, oras cu care numele de Astra nu are vreo legatura! Interesant este ca Astra Ploiesti exista, totusi, echipele de juniori fiind inscrise cu acest nume in campionat!

Articolul poate fi citit si in editia tiparitaDin aceeasi categorie

(Sambata, 22 octombrie 2016)

Lupii declanseaza alerta in „Parc"

Tricolorul Breaza - Petrolul Ploieşti, astăzi, ora 15:00 Bogdan Chitic, foto: Cristi Stavri După ce a promovat cu notă maximă ultimele două partide "cu grad ridicat" de dificultate, împotriva CS Cornu şi a "surorii" din Băicoi, cu acelaşi nume, Petrolul este pe val în Liga A Prahova şi pare să nu întâmpine vreo problemă... continuare »

(Sambata, 22 octombrie 2016)

Din nou, probleme de ordin numeric la CSM Ploiesti

Petre Apostol Echipa de handbal masculin de la CSM Ploieşti a anunţat că nu se va prezenta la meciul programat astăzi, în deplasare, cu lidera seriei - Politehnica Iaşi, în etapa a VI-a din Divizia A. Motivul este acelaşi pentru care formaţia ploieşteană a fost sancţionată în două etape până acum, anume lipsa numărului de... continuare »

(Sambata, 22 octombrie 2016)

„Rugby pentru educatie”

Petre Apostol Clubul de rugby Aurora Băicoi încearcă să ofere copiilor din zona rurală şi mic-urbană perspective mai bune în viaţă, prin intermediul sportului. Încă din 2011, de la înfiinţare, clubul a selecţionat tineri din Băicoi şi alte câteva comune limitrofe - zone în care oportunităţile de dezvoltare personală sunt... continuare »

(Sambata, 22 octombrie 2016)

Din culise

Pe lângă toate problemele cu care se confruntă Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, acesta a mai fost atenţionat, de curând, şi de Federaţia Română de Handbal, pentru că nu a asigurat personal pentru transmiterea online a meciului cu Universitatea Cluj, din 29 septembrie. Observatorul partidei, Doru Manea, a specificat în raportul său... continuare »

(Sambata, 22 octombrie 2016)

Cupa „Ziua Educatiei" si-a desemnat castigatorii

Marcel Marin, Bogdan Chitic Recent, la baza sportivă a Colegiului Tehnic "Toma N. Socolescu", din Ploieşti, s-a desfăşurat Cupa "Ziua Educaţiei" la minifotbal, competiţie dedicată echipelor de băieţi din clasele a IX-a ale unităţii de învăţământ. Cu sprijinul conducerii liceului, prin directorul Rodica Avramescu, precum şi a... continuare »

Editorial

Fara sensibilitati!

Nicoleta Dumitrescu Deşi exercită funcţia de mediere între puterile statului, preşedintele ţării pare că are, mereu, într-unul dintre buzunarele hainei şi un...»

Alte EditorialeCele mai citite stiri


altPHel - blogul lui Patraru

Un an de la accident

Azi se face un an de la moartea polițistului Gigină. Da, moartea polițistului Gigină a avut loc în seara de 20 octombrie 2015, însă umbra ei se întinde până astăzi. O moarte violentă și nedreaptă […] Post-ul Un an de la accident ...

Alte articole


PRAHOVA BUSINESS

Primar PHSondaj
Ce parere aveti despre Programul Prima Casa?


Curs valutar
Convertor:
Din    in 
     =    

EUR    (Euro)
4.5113
+0.22%
USD    (Dolar SUA)
4.1034
+0.42%
XAU    (1 Gram aur)
165.41
+0.29%

Proiect cofinatat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro" "Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei"