Echipa feminina de minibaschet a Clubului Sportiv Scolar Ploiesti, pregatita de profesoara Loredana Munteanu, a participat, de curand, la a doua editie a Cupei FunSports – un turneu national desfasurat la Brasov, organizat in colaborare cu Federatia Romana de Baschet.
Alaturi de formatia ploiesteana, la turneul feminin au mai participat inca patru echipe: CSU Cuadripol Brasov, CS Toyin Constanta, CSS 6 Bucuresti si CSS Brasovia. CSS Ploiesti a castigat toate cele patru partide din grupa, calificandu-se in finala mare a intrecerii, unde a intalnit favorita locala, CSU Cuadripol Brasov.
Micutele jucatoare ploiestene s-au impus in finala intr-o maniera categorica, adjudecandu-si Cupa FunSports. In plus, lidera echipei prahovene, Alexia Apostolescu, a castigat titlul de “Cea mai valoroasa jucatoare a turneului” (MVP).
Saptamana viitoare, CSS Ploiesti va participa la primul turneu din cadrul fazei secunde din Campionatul national U13, intrecere care va fi organizata chiar de gruparea prahoveana. Desi jucatoarele sunt inca la nivelul de minibaschet, formatia ploiesteana a reusit performanta de a se califica in a doua faza a campionatului la categoria U13. In plus, are mari sanse sa promoveze chiar la turneul semifinal, la care vor avansa primele patru dintre cele cinci echipe din grupa sa.
Componenta echipei CSS Ploiesti la turneul de la Brasov: Alexia Apostolescu, Lorena Stanica, Stefania Ionescu, Bianca Badea, Ioana Ilas, Andreea Dumitru, Antonia Cotoara, Stefania Nedelcu, Ioana Nicu, Cosmina Simion, Gabriela Blidaru, Ioana Visoiu, Ioana Gheorghe, Dorina Stoica, Amina Valsanescu, Daria Tudor, Larisa Lupescu, Karina Munteanu.
Rezultate in grupa:
CS Toyn Constanta – CSS Ploiesti 11 – 33
CSS Ploiesti – CSS 6 Bucuresti 26 – 14
CSS Ploiesti – CSS Brasovia 61 – 21
CSU Cuadripol Bv. – CSS Ploiesti 19 – 52
Finala
CSU Cuadripol Bv. – CSS Ploiesti 14 – 52
Petre APOSTOL