Noul sezon de atletism indoor a inceput cu desfasurarea Campionatului National Universitar, intrecere programata la Bacau. Printre atletii prezenti la startul competitiei s-a numarat si Marius Petrache, un reprezentant al Clubului Sportiv Universitar Ploiesti. Acesta este antrenat de una dintre marile sportive ale Romaniei – Mirela Dulgheru, campioana mondiala universitara in 1993 la saritura in lungime, proba la care in 1992 a fost la un loc de podiumul Jocurilor Olimpice de la Barcelona.
La Campionatul National Universitar, Marius Petrache a fost singurul reprezentant al unei institutii din Prahova, atletul in varsta de 26 de ani fiind student la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti.
Dublu campion national la editia anterioara a intrecerii, care a avut loc tot la Bacau, Petrache a reusit sa-si apere cu succes titlurile obtinute anul trecut. Astfel, atletul ploiestean a castigat proba de saritura in lungime, cu performanta de 7.05 m, realizata chiar in ultima incercare, devansandu-l pe Radu Enescu, de la UNEFS Bucuresti (6.87 m).
La proba de triplusalt, Marius Petrache a urcat pe prima pozitie inca de la prima saritura si s-a mentinut pe locul intai pana la finalul concursului, adjudecandu-si medalia de aur, cu performanta de 14.89 m. Pe locul secund a fost tot Radu Enescu, cu 14.54 m.
„Desi Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti nu are facultate de educatie fizica, este o prezenta activa la competitiile atletice nationale, iar conducerea universitatii ne-a ajutat si a demonstrat ca respecta munca depusa de catre reprezentantii Clubului Sportiv Universitar. Studentii nostri isi maresc palmaresul de titluri si medalii in fiecare an, in ciuda faptului ca, de anul acesta, in cadrul universitatii disciplina de Educatie Fizica a fost redusa la un modul la doua saptamani. Acest fapt ne ingrijoreaza, deoarece nu vor mai putea fi sustinute in mod corespunzator selectia si pregatirea riguroasa, care au asigurat succesul in competitii”, ne-a declarat Mirela Dulgheru, directorul departamentului de activitati motrice si sport universitar de la UPG Ploiesti.
Petre APOSTOL