Atacantul Adrian Ilie si portarul Roland Niczuly (foto) au fost convocati la Nationala Romaniei Under 94, cei doi fotbalisti legitimati la Petrolul Ploiesti urmand sa plece pentru cateva zile la un turneu de pregatire in Italia. Pentru Ilie, luna ianuarie este una foarte intensa, el fiind cooptat si in lotul largit al galben-albastrilor, alaturi de alti doi colegi juniori, mijlocasul Nini Popescu si portarul Iulian Oprea, pentru a face pregatirea sub comanda lui Cosmin Contra.

Si copii merg in Antalya!

Daca echipa « mare » a Petrolului efectueaza doua stagii de pregatire centralizata in Antalya, in aceasta iarna, de la Petrolul va ajunge in Turcia si o grupa de juniori ! Astfel, mai multe cluburi din tara s-au inteles asupra unui mini-turneu de pregatire in Antalya, care se va desfasura la sfarsitul acestei luni, grupa lui Iulian Cojocaru de 2001 fiind cea vizata pentru a participa la acest « campus » de pregatire. Seful Centrului de Copii si Juniori de la Petrolul, Adrian Toader, spune ca »saptamana viitoare, pe 21 ianuarie, vom stabili clar aceasta actiune. Eu sper sa se realizeze, desi nu este simplu, pentru ca presupune si un efort financiar al parintilor. Am inteles ca si-au gasit un sponsor pentru aceasta actiune » – spune Toader, care, pana atunci, va participa alaturi de ceilalti antrenori prahoveni la Cursul de perfectionare si colocviul organizat de Scoala Federala de Antrenori, la Bucuresti. « Am obtinut mutarea cursului, pentru antrenorii din judetul nostru, de la Brasov la Bucuresti, astfel ca ne vom prezenta la sesiunea organizata in Capitala. Apoi, pe 21 ianuarie, juniorii de la Petrolul termina oficial vacanta si vom incepe activitatea de antrenamente » – declara acelasi interlocutor.

Mendy ajunge la Chisinau

Pus pe lista de transferuri de catre Petrolul, fundasul stanga Gaston Mendy este dorit de catre prim-divizionara moldoveana Rapid Chisinau, echipa aflata la jumatatea clasamentului in primul esalon de peste Prut. Ramane, desigur, de rezolvat problema celei de-a treia legitimari a jucatorului, care a evoluat, deja, la doua echipe, pana acum, in acest sezon, Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti. La echipa din Chisinau joaca si fostul jucator de la Conpet, portarul Vladimir Livsit.

Petrolul urca in „clasamentul lumii”

In clasamentul pe anul 2012 al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), prim-divizionara ploiesteana ocupa locul 313, cu 73 de puncte, la egalitate cu FC Aberdeen (Scotia), UNAM Ciuda de Mexico (Mexic), SK Tirana (Albania), Sivasspor (Turcia), F91 Dudelange (Luxemburg) si FK Senica (Slovacia). Petrolul se afla, in precedenta ierarhie publicata, pe locul 326.
CFR Cluj este formatia romana cel mai bine clasata in clasament (locul 31), urmata de Steaua (locul 48). De mentionat ca si Astra a urcat de pe locul 426 pe 338, cu 70 de puncte, la egalitate cu formatiile Rayo Vallecano (Spania), FC Lorient (Franta), Wigan Athletic (Anglia), Portuguesa Sao Paulo (Brazilia), Ponte Preta Campinas (Brazilia), Argentinos Juniors (Argentina), SV Ried (Austria), Comunicaciones Guatemala City (Guatemala) si Metalurgist Rustavi (Georgia).

Marian DIMA