Francezul Daniel Narcisse (in foto) si brazilianca Alexandra do Nascimento au fost desemnati cei mai buni handbalisti ai anului 2012, a anuntat Federatia Internationala de Handbal.
Narcisse, in
varsta de 33 de ani, a obtinut 25 la suta dintre voturi si ii succede in palmares danezului Mikkel Hansen, clasat al doilea in acest an, cu 21 la suta dintre voturi. Handbalistul francez, dublu campion olimpic si mondial, va primi trofeul la 27 ianuarie, la Barcelona, in ziua finalei Campionatului Mondial. Pe locul trei s-au situat la egalitate, cu 18 la suta din voturi, polonezul Filip Jicha, suedezul Kim Andersson si spaniolul Julen Aguinagalde. Jucatoarea echipei Hypo Niederosterreich, Alexandra do Nascimento, a fost cea mai buna marcatoare la Campionatul Mondial din 2011 si a devenit prima hadbalista din Brazilia care castiga acest trofeu.
Alexandra do Nascimento a primit 28 la suta din voturi si le-a devansat pe
Heidi Loke (Norvegia) si Bojana Popovici (Muntenegru), ambele cu cate 24 la suta din voturi, si pe Andrea Penezici (Croatia) si Katarina Bulatovici (Muntenegru), ambele cu cate 12 la suta din voturi.