Echipa de juniori a clubului Astra Ploiesti a castigat prima editie a « Cupei Anului Nou », competitie de sala rezervata copiilor sub 12 ani.
La primul «mini-turneu» au participat echipe de la cluburile Astra Ploiesti (antrenor Cristian Iordache), Conpet Ploiesti (antrenor Costel Ilie) si CS Brazi Negoiesti (antrenor Nicolae Scarlat), cele trei grupari evoluand in sistem «grupa», fiecare cu fiecare, dupa cele trei partide desemnandu-se castigatoarea, care a afost Astra Ploiesti.
Competitia s-a desfasurat in sala de sport din Popesti – comuna Brazi, una dintre cele mai bune din judet pentru asemenea gen de competitii destinate copiilor, avand toate dotarile necesare.
Rezultatele turneului au fost urmatoarele: Astra Ploiesti – Conpet 2-0, CS Brazi – Conpet 1-3 si Astra – CS Brazi 7-4, in urma acestor meciuri ierarhia finala situand juniorii gruparii de prim esalon din… Giurgiu pe primul loc, Conpet pe pozitia secunda, iar echipa gazda – pe locul trei. Evident mai buni, cu o instruire completa, pentru acest segment de varsta, juniorii de la Astra, pregatiti de Cristian Iordache (foto), s-au impus pe merit.
Organizatorii – Clubul Sportiv Brazi (presedinte Nicu Lazar) si Primaria Brazi (primar Leonas Radu, viceprimar Nicolae Ivan) – au oferit cupe, diplome si cadouri specifice sezonului, tuturor echipelor participante, precum si premii individuale, jucatorilor remarcati la aceasta competitie, dupa cum urmeaza :
* golgheterul turneului: Darius Mihai (Astra) – 5 goluri
* cel mai bun portar: Laurentiu Vasile (Astra)
* cel mai bun fundas – Teodor Mihai Balan (CS Brazi)
* premiul publicului: Ionut Trifan (Conpet)
* cel mai tanar jucator: David Ilie (Conpet), 8 ani – fiul ex-petrolistului Costel Ilie, antrenor al grupei de juniori de la clubul din Strejnic.
Organizatorii si-au dus cu bine «misiunea» la sfarsit, cu promisiunea ca si in 2013, la final de an, se va incerca repetarea acestei competitii juvenile, care completeaza un tablou generos al intrecerilor de acest fel organizate in tot judetul, in luna decembrie.

Aurel DRAGHICI,
Marian DIMA