Cristi Damian

La fiecare sfârșit de an, clubul de atletism Telecom Slănic organizează gala sportului local, eveniment în cadrul căruia sunt premiați cei mai buni sportivi ai echipei. Şi în acest an tradiţia s-a respectat.
În 2015, sportivii pregătiți de către antrenorul Gheorghe Mușat au izbutit să cucerească foarte multe medalii la concursurile interne, iar la cele internaționale s-au clasat în apropierea podiumului de premiere. Astfel, succesele obținute nu au putut fi trecute cu vederea și au fost răsplătite în cadrul evenimentului desfășurat la finalul săptămânii trecute.
Conform statisticii întocmite de antrenorul care este şi președintele clubului, Gheorghe Mușat, primul loc a fost acontat de Marius Dumitru, atlet care în acest an a cucerit cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz. Trebuie precizat și faptul că, din toamna acestui an, Dumitru este student la Cluj-Napoca și s-a legitimat la CS ”U”, întrerupând, astfel, colaborarea cu CS Târgoviște.
În clasamentul pe medalii al atleților slăniceni, poziția secundă a fost acontată de Mihai Fălcescu, tânăr atlet care în anul 2015 a reușit să obţină trei medalii de aur, două de argint și una de bronz, iar la Campionatul European de alergare montană s-a clasat pe locul cinci cu echipa națională de juniori. Podiumul de premiere a fost încheiat de viitoarea speranță a atletismului slănicean, Dragoș Negoiță, care a izbutit să câștige o medalie de aur și una de bronz la campionatele naționale, în aer liber și în sală, dar a reușit și două clasări pe locul întâi la diferite concursuri naționale. În schimb, pe celelalte poziții s-au situat, în ordine, Marius Rădoi, Iacob Grigore, Larisa Corbu, Adriana Drăgoi și Mirela Bratu, iar la sporturile de masă s-a remarcat Mihai Rusu. „A fost un an bun pentru noi, în care am reușit, din nou, să ne demonstrăm valoarea, deși ne-am confruntat cu destule probleme. Sper să mergem pe aceeași linie și anul următor”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Mușat. De la același oficial am mai aflat că primarul comunei Vărbilău, Ion Ioniță, a premiat, din buzunarul propriu, pe sportivii originari din localitatea pe care o conduce, în ultimii ani fiind mereu alături de atleții clubului slănicean.