De curand, Federatia Romana de Baschet a stabilit repartizarea seriilor in faza a doua a Campionatului national de baschet feminin la categoria U13. Printre cele 24 de formatii calificate in aceasta faza se numara si doua echipe de la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti.
Cele doua grupari ploiestene au facut parte din aceeasi serie in faza preliminara, a cincea, echipa pregatita de Loredana Munteanu (CSS Ploiesti 2) situandu-se pe locul al doilea, desi are un lot alcatuit din jucatoare de minibaschet, in timp de formatia antrenata de Cristina Chirita (CSS Ploiesti) a ocupat pozitia a treia.
Gruparea de pe locul secund a castigat patru partide si a pierdut numai cele doua meciuri disputate cu Phoenix Galati, care a incheiat pe locul intai, cu victorii pe linie. CSS Ploiesti a inregistrat patru infrangeri din cele sase partide disputate in seria preliminara.
In urma tragerii la sorti, echipa CSS Ploiesti 2 a fost repartizata in seria 1, alaturi de formatiile CSM Moinesti (locul 1 in seria 7 preliminara, cu sase victorii din sase meciuri), CSS „Al. Ceusianu” Reghin (locul 3, seria 4, cu 4/4) si CSS Botosani (locul 3, seria 7, cu 2/4).
Formatia condusa de profesoara Cristina Chirita a fost repartizata in seria 6, urmand sa se confrunte cu echipele CS Phoenix Constanta (locul 1, seria 5, cu 6/0), BC Star Bucuresti (locul 2, seria 6, cu 6/2) si Canada Alexandria (locul 4, seria 6, cu 2/6).
Primele doua clasate din fiecare serie din aceasta faza se vor califica la turneul semifinal.
Petre APOSTOL