CSM Ploiesti – U Transilvania Cluj 35-28 (15-11)

Echipa masculina de handbal CSM Ploiesti a bifat cel
de-al doilea succes din Liga Nationala, ieri, la Plopeni, in partida disputata in compania formatiei de pe ultimul loc al clasamentului, U Transilvania Cluj. Meciul condus de arbitrii internationali Sorin Dinu si Constantin Din a fost la discretia jucatorilor ploiesteni, pregatiti de antrenorii Dragos Dobrescu si Ion Nicolae.
U Transilvania Cluj a deschis scorul, insa a fost singura data in care s-a aflat la conducere, ploiestenii rezolvand,
intr-un fel, meciul inca din start. CSM s-a distantat la patru goluri dupa primele zece minute, scor 5-1, si desi ardelenii s-au mai apropiat la doua lungimi, spre finalul reprizei, la pauza diferenta era aceeasi, scor 15-11, in urma unui joc cu multe eliminari de ambele parti.
In partea secunda, ploiestenii si-au aparat cu succes avantajul, in special gratie paradelor de exceptie ale portarilor Adrian Dumitru si Relu Drutu, distantandu-se chiar si mai mult, pe fondul unui joc confuz al oaspetilor, departe de nivelul primului esalon.
Csike, Mihoci, Enescu si Nenita au fost principalii realizatori ai formatiei ploiestene, in ofensiva, in timp ce de la ardeleni numai Hagiu s-a remarcat. Succesul prahovenilor a venit in mod firesc, in urma unui joc mai bun decat al adversarilor, dar nu unul multumitor. Scorul final a fost 35-28 pentru CSM, care, astfel, se departeaza, momentan, de pozitiile retrogradabile.
Pentru CSM Ploiesti au jucat: Adrian Dumitru – Csike
Onyejekwe 9 goluri (3/3 de la 7 m), Vitali Nenita 5, Razvan Enescu 5 (1/1 de la 7 m), Marius Mihoci 5 (1/2 de la 7 m), Bogdan Botezatu 4, Alexandru Micu 2. Au mai jucat: Relu Drutu, Marian Dumitru – Gheorghe Roman 3 goluri, Radu Pertea 1, Alexandru Pislaru 1 (1/1 de la 7 m), George Stancioiu, Ionut Roua.
Petre APOSTOL