CSM Ploiesti – U Transilvania Cluj, maine, ora 11.00, Plopeni
Dupa cel mai slab meci al campionatului, realizat pe terenul celor de la Dinamo Bucuresti, echipa masculina de handbal CSM Ploiesti urmareste sa repare acel pas gresit in cadrul celei de-a saptea etape a Ligii Nationale. Formatia ploiesteana, pregatita de antrenorii Dragos Dobrescu si Ion Nicolae, va intalni, pe teren propriu, in Sala Polivalenta de la Plopeni, echipa U Transilvania Cluj, partida fiind condusa de arbitrii internationali Sorin Dinu si Constantin Din.
In urma primelor sase etape disputate, ploiestenii se afla pe locul 10 in clasament, cu doua puncte, dupa victoria nescontata impotriva vicecampioanei Stiinta Municipal Dedeman Bacau, in prima partida desfasurata la Plopeni. CSM Ploiesti nu a aratat deloc bine in ultimele doua meciuri, pierzand clar pe teren propriu confruntarea cu Poli Municipal Timisoara (scor 22-29) si in deplasare cu Dinamo Bucuresti (scor 26-32).
Totusi, antrenorul principal Dragos Dobrescu spera ca elevii sai sa-si revina, mai ales ca au avut o pauza de aproape trei saptamani sa pregateasca acest meci, dupa ce Liga Nationala s-a intrerupt pentru partidele echipei nationale din preliminariile Campionatului European din 2014.
Adversara de maine a ploiestenilor vine la Plopeni cu un moral bun, dupa ce a obtinut primul succes din actuala editie de campionat, invingand in etapa precedenta pe Pandurii Targu Jiu, pe teren propriu, cu scorul de 28-26. Dupa un inceput de campionat extrem de slab, cu cinci infrangeri din cinci partide, conducerea gruparii U Transilvania Cluj l-a numit in functia de antrenor pe Ioan-Ani Senocico in locul lui Liviu Jurca, iar la prima sa partida pe banca tehnica a formatiei ardelene acesta a adus si prima victorie a formatiei.
Cu toate acestea, U Transilvania a ramas pe ultima pozitie in clasament, la egalitate de puncte cu CSM Ploiesti si Dinamo Bucuresti, gruparea prahoveana avand, insa, cel mai bun golaveraj dintre cele trei, ocupand locul 10, primul deasupra liniei de retrogradare.
„Este un meci foarte important pentru noi, de aceea il vom aborda cu multa seriozitate. Nu avem probleme de sanatate in lot si speram ca si publicul va fi alaturi de noi pentru a ne sustine. Avem nevoie, mai mult ca niciodata, de un rezultat bun. A fost bine ca am avut si cateva saptamani pentru a analiza ceea ce nu a functionat la meciurile trecute. Ne trebuie o eficienta mai buna, sa nu mai ratam atat de mult. Iar dupa cum i-am vazut pe jucatori la antrenamente, acestia sunt constienti de importanta meciului si increzatori”, ne-a declarat antrenorul Dragos Dobrescu.
Meciul va incepe de la ora 11.00 si va fi transmis in direct pe Digisport 3.
Petre APOSTOL