CSM Ploiesti – Danubius Galati, astazi, ora 17.00, Plopeni
Dupa ce a trecut de meciul cu Oltchim Ramnicu Valcea, in etapa trecuta, echipa feminina de handbal CSM Ploiesti va primi, astazi, replica formatiei Danubius Galati, in devansul rundei a opta din Liga Nationala. Gruparea galateana a realizat surpriza etapei precedente, reusind sa invinga, pe teren propriu, pe Corona 2010 Brasov, cu scorul de 25-24. Astfel, dupa sase infrangeri consecutive, echipa antrenata de Alexandrina Soare a obtinut primele puncte din campionat si a devansat chiar pe CSM Ploiesti in clasament, trimitand formatia prahoveana pe ultima pozitie a ierarhiei.
La cel de-al treilea meci in care se afla pe banca tehnica a echipei CSM, fosta internationala a Romaniei Simona Gogirla spera sa bifeze si primul succes al formatiei din campionat. Gruparea ploiesteana nu are cu ce se lauda in aceasta prima parte a turului din Liga Nationala. A adunat doar un singur punct, in urma remizei din debutul competitiei, de pe teren propriu, cu SCM Craiova, ajungand pe ultima pozitie in clasament, fiind singura echipa care nu a castigat, pana acum, niciun meci. Aceasta este cea de-a patra partida pe care CSM Ploiesti o disputa pe teren propriu, in Sala Polivalenta de la Plopeni, dupa remiza cu SCM Craiova (scor 25-25), din prima runda a Ligii Nationale, handbalistele prahovene suferind doua infrangeri in fata propriilor suporteri, cu Dunarea Braila (scor 27-28) si cu Oltchim Ramnicu Valcea (scor 21-36), in etapa trecuta. Dupa succesul cu gruparea brasoveana, echipa galateana va aborda partida de la Plopeni cu un moral bun, sperand sa sparga gheata si in deplasare, mai ales ca la finalul saptamanii va evolua si in turul trei al Cupei Cupelor. Pana acum, in campionat, Danubius Galati a jucat numai de doua ori in deplasare, pierzand cu SCM Craiova (scor 20-24, etapa a doua) si cu Dunarea Braila (scor 18-23, in etapa a cincea).
Prima partida a etapei a opta a avut loc ieri seara, intre Dunarea Braila si SCM Craiova, si mai sunt programate meciurile Corona 2010 Brasov-HCM Baia Mare (joi, 8 noiembrie, ora 16.30), Oltchim Ramnicu Valcea-U Jolidon Cluj (miercuri, 14 noiembrie, ora 18.00), HC Zalau-CSM Bucuresti (joi, 15 noiembrie, ora 16.30).
Petre APOSTOL