Inainte de participarea la Turneul Campionilor la sah pentru copii, duminica trei reprezentanti ai Clubului Sportiv Municipal Ploiesti – Stefan Taga, Flavius Stroe si Alexandru Traila – au luat parte la un concurs disputat in Capitala, intitulat Cupa „CSS Nr. 2 Bucuresti”.
Elevii profesorului Gheorghe Vasii au dominat competitia rezervata copiilor de 10 ani, lupta pentru victorie fiind una in „familie”, intre cei trei sportivi ploiesteni, care au monopolizat primele trei pozitii ale ierarhiei.
Desi are numai opt ani, prima pozitie i-a revenit lui Stefan Taga, acesta adunand sase puncte dupa disputarea celor sapte runde. In varsta tot de opt ani, Flavius Stroe a ocupat locul al doilea, cu 5,5 puncte, incheind la egalitate cu Alexandru Traila, care, insa, s-a situat al treilea, in urma criteriului de departajare.
De remarcat faptul ca invingatorul, Stefan Taga, a suferit o singura infrangere, in disputa cu Flavius Stroe, colegul sau de echipa, cel care, de asemenea, a pierdut tot o singura data, in meciul cu Alexandru Traila. Totusi, Stroe si Traila au mai inregistrat si cate o remiza, amandoi in partida cu al patrulea clasat, Flavian Dumitrache, de la Clubul Central de Sah Bucuresti.
Cei trei sportivi ploiesteni se vor deplasa la finalul acestei saptamani la Caciulata, alaturi de inca doi reprezentanti ai clubului municipal, Anemona Neacsu si David Voicea, pentru a lua parte la Turneul Campionilor pentru copii (8 ani si 10 ani), intrecere programata in perioada 3-8 noiembrie.
Petre APOSTOL