Petrolistul Boldesti – CSO Plopeni 1-2 (0-1)

Stadion: „Viorel Mateianu”, Boldesti. Spectatori: circa 100. Au marcat: Micu (85)/R. Huza (18, 79)
Petrolistul: Marinica – Cioc, Petre, Micu (cpt), A. Stanciu – Badu (62 Pipos), Pantilimonescu, Bociu (65 L. Costache), Petrescu (83 Dumitrache) – Lisita, Ene. Antrenor: Marian Ilie.
CSO: Plachta – Stirbu, Codreanu, Trica, A. Radu – Capraru (86 Adr. Stanciu), Paraschivoiu, Pirvu, A. Costache (67 David) – Huza, Puiulet (cpt). Antrenor: Nouras Nicorescu.
Arbitri: Ovidiu Oprea (Ploiesti) – Cristinel Damian (Slanic) si Ionela Golea (Buzau). Observator: Decu Crangasu (Ploiesti).
Cartonase galbene: Cioc (9), Pantilimonescu (45+1), Petre (69), L. Costache (90+2)/Capraru (19), A. Radu (58),Trica (59), Huza (65), Paraschivoiu (76, 90+1), Plachta (90+2).
Eliminare: -/Paraschivoiu (90+1).
Jucatorul meciului: Radu Stefan Huza si Bogdan Plachta (CSO Plopeni).

Odinioara, echipele de fotbal din Boldesti si Plopeni se duelau pe scena Ligii a III-a, unde ieseau jocuri cu „scantei”. Din pacate, problemele financiare au facut ca ele sa se limiteze la nivelul primului campionat al judetului, asa cum s-a intamplat la finele saptamanii trecute, in cadrul etapei a XI-a. A rezultat un meci incins, in care formatia oaspete s-a aparat mai tot timpul, dar la final s-a bucurat de cele trei puncte puse in joc. Scorul final a fost 2-1 in favoarea gruparii care sezonul trecut combatea in Liga a III-a, prin reusitele semnate de atacantul Radu Stefan Huza, in minutele 18 si 79. Ambele reusite ale golgheterului plopenar au fost, parca, trase la indigo, el dejucand pasul la offsaid al gazdelor si marcand dupa ce l-a driblat pe portarul Marinica. De partea cealalta, singurul gol (pardon, eurogol!) al amfitrionilor a fost izbutit de capitanul Micu, care de la 18 metri lateral dreapta a trimis mingea in vinclul opus de unde a sutat (85). La cele trei puncte luate de Plopeni au contribuit, din plin, interventiile salutare ale lui Plachta (intr-o alta „conjunctura” ar fi aparat, cel putin, in Liga I), barele portii (la relurile lui Pipos), dar si norocul (aici ma refer la ocazia lui Badu, care din 2 metri l-a nimerit pe portarul Plopeniului).
Deci, se poate spune ca a fost o victorie norocoasa a Plopeniului, succesul venind si pe fondul prestatiei mai putin bune a gazdelor. Insa, aceste puncte nu se stie cat vor conta pentru CSO, situatia clubului fiind incerta.
Marcel MARIN