In perioada 5-7 octombrie, in Sala Sporturilor din Cluj Napoca s-a desfasurat etapa finala a Campionatului national de judo rezervat seniorilor, la care au participat 180 de sportivi de la 45 de cluburi din tara.
La competitie au luat parte si reprezentanti de la CSM Steaua CSS Ploiesti, pregatiti de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu si Robert Andreescu. Gruparea ploiesteana a concurat cu sportivi in general de la categoriile de varsta tineret si juniori (doar Fabian Munteanu fiind senior), in absenta celor doua participante de la Jocurile Olimpice, Alina Dumitru si Adina Chitu, dar si a campioanei din 2011, Violeta Dumitru, care inca nu este refacuta dupa accidentarea suferita la finalul anului trecut.
Chiar si asa, CSM Steaua CSS Ploiesti a castigat sase medalii, una de aur si cinci de bronz.
Cea mai pretioasa medalie a fost obtinuta de Adriana Vladoiu la categoria 63 kg. Dupa ce a devenit vicecampioana balcanica luna trecuta, dubla campioana nationala de tineret si-a facut debutul la senioare intr-o maniera de exceptie, urcand pe cea mai inalta treapta a podiumului.
Pentru gruparea prahoveana au mai punctat Fabian Munteanu (categoria 100 kg), Roxana Pruna (categoria 57 kg), Adina Dumitrescu (categoria 63 kg), Bogdan Vladan (categoria 90 kg) si Florina Costache (categoria 78 kg), care si-au adjudecat medaliile de bronz.
De mentionat ca aproape de un loc pe podium a mai fost si Denisa Ungureanu, campioana nationala la junioare, care s-a situat pe pozitia a cincea la categoria 48 kg.
Petre APOSTOL