Ultimele doua jocuri restante din cadrul Ligii A Prahova se vor disputa astazi, cu incepere de la ora 15.00. In aceste partide se vor intalni Avantul Maneciu si CSO Plopeni, respectiv CS Banesti-Urleta si Petrolistul Boldesti. Ambele intalniri sunt echilibrate, astfel ca rezultatul final este greu de anticipat. Daca trupa din Maneciu, antrenata de Dorinel Beznea, se va impune in fata Plopeniului lui Nouras Nicorescu, atunci va trece pe locul doi, depasind la golaveraj formatia de pe locul secund, CSM Campina.
In celalalt meci, cel de la Banesti, oaspetii au nevoie de victorie pentru a se mentine in cursa pentru fotoliul de lider, in timp ce amfitrionii doresc sa continue parcursul bun din actuala stagiune.

Tur de forta pentru arbitrii judeteni

Sambata dimineata, arbitrii care oficiaza la nivelul Ligii A Prahova au fost verificati din punct de vedere fizic, sustinand testele la Sala Sporturilor din Ploiesti. Sub privirile presedintele Marian Deaconu, „fluierasii si stegarii” locali au incercat, si chiar au reusit, sa-l impresioneze pe presedintele Comisiei Judetene de Arbitri „Dr. Emil Vlaiculescu” Prahova la testul Cooper, dar si la probele de viteza (alergare pe distanta de 50 si 200 de metri). La cateva ore de la incheierea testelor, unii dintre arbitrii locali au avut de oficiat la unele partide, acestia trecand cu bine peste aceasta zi plina.

Primul succes pentru Vointa Vadu Parului

In derbiul suferintei de la nivelul Ligii A Prahova s-au intalnit Vointa Vadu Parului si Bradetul Stefesti, meciul desfasurandu-se pe arena ploiesteana Matizol. Castig de cauza a avut prima grupare mentionata, care s-a impus cu scorul de 4-2, fiind primul succes pe cea dintai scena fotbalistica a judetului. Cu aceasta victorie, trupa din Vadu Parului a urcat pana pe pozitia a 16-a, depasind si pe Astra II Ploiesti! De altfel, „dracii negri” si echipa din Stefesti sunt singurele grupari din Liga A Prahova care nu au cunoscut gustul victoriei in sezonul in curs.

CSM Campina contesta Paulestiul

La finele partidei de la Paulesti, de duminica, in care echipa locala a remizat cu CSM Campina, scor 1-1, echipa oaspete a contestat dreptul de joc al juniorului Catalin Buzila. Fotbalistul care joaca la Paulesti inca din sezonul trecut nu le da insa emotii gazdelor, oficialul echipei – Dan Iancu – spunand: „atunci cand am trecut cu jucatorul pe la Comisia pentru Statutul Jucatorului, cei de la CSM Campina – club unde Buzila a fost legitimat, la un moment dat, nici nu s-au prezentat. Este jucatorul nostru, avem contract semnat cu el si cu parintele sau (n.r. jucatorul era minor la data legitimarii la Paulesti), asa ca nu avem emotii”. Cazul va fi judecat de catre Comisia de Disciplina a AJF, miercuri, desigur, in varianta in care CSM Campina sustine financiar contestatia.

Grupaj realizat de Cristi DAMIAN, Marian DIMA