Ieri dimineata, la ora 10, s-a deschis, oficial, prima casa de bilete de la stadionul “Ilie Oana” pentru meciul cu Steaua, de duminica seara. Chiar daca s-a impus vanzarea tichetelor «cuplate» pentru doua meciuri «acasa», doritorii fiind obligati sa cumpere bilete si la meciul cu Turnu Severin, din 20 octombrie, cererea a fost una incredibila, inca de la ora 8 dimineata, cu doua ore inainte de momentul anuntat pentru deschiderea caselor, sute de ploiesteni stand la coada.
La ora 10, cand s-a deschis casa de bilete (doar una, la inceput), la coada se aflau peste 800 de persoane, fiecare dintre fani intentionand sa cumpere, prin intermediul cartii de identitate, maximul de tichete permis (cate 5 pachete)! Legat de aglomeratie, oficialul clubului, Andi Crangu, a explicat situatia prin faptul ca, intr-o prima faza, softul de tiketing a avut ceva probleme, dupa care, pe rand, s-au deschis si celelalte case de bilete. Pentru a preveni incidentele provocate de agitatia si nemultumirea celor aflati la coada formata (pe cinci rinduri si aproape 200 de metri !), si-au facut aparitia la stadion un echipaj al Jandarmeriei, precum si mai multi politisti

500 de locuri, rezervate pentru stelisti

Dintre cele 13.500 de locuri disponibile pe arena « Ilie Oana », aproximativ 3.500 sunt rezervate abonatilor, iar o cota de 500 de bilete a fost vanduta clubului Steaua, conform Regulamentului, bucurestenii anuntand ca doresc aceste bilete, iar vineri le vor ridica, urmand ca, in retur, si Petrolul sa beneficieze de «reciprocitate» la acest capitol.
Au ramas, astfel, sub 10.000 de bilete la vanzare, estimarile celor de la club fiind ca este posibil ca joi la pranz, deja, casele sa se inchida, meciul urmand sa se joace «sold out» ! Petrolul va obtine, numai din vanzarea biletelor (cele 10.000) la aceste doua jocuri, peste 100.000 de euro !
Pretul pachetelor este de 20 lei – peluze – 40 lei Tribuna II – 60 lei Tribuna I si 100 lei – Tribuna 0.

Se tem de specula !

Oficialii petrolisti au facut, ieri, un apel la suporteri, ca sa anunte orice fel de intentie de specula pe care o sesizeaza.
«La eliberarea fiecarui tichet, in baza de date, avem un CNP, astfel ca se poate vedea cine a cumparat tichetul respectiv. Astfel, cine gaseste oferte de bilete la suprapret, sa anunte clubul, iar noi vom anunta imediat autoritatile pentru a lua masuri imediate impotriva celor care vor incerca specula! Noi dorim ca de acest spectacol sa se bucure suporterii nostri, cat mai multi dintre ploiesteni, nu bisnitarii !» – a spus Andi Crangu.
Numai ca, se pare, ca biletele au deja «primul pret» la speculanti – 100 de lei la tribuna a doua, suma care ar putea creste daca este sa ne luam dupa interesul imens creat in jurul acestui derbi!

Marian DIMA