De duminica a inceput Turul ciclist al Bulgariei, competitie de categorie internationala 2.2, la care sunt prezenti si patru sportivi prahoveni, membri ai echipei CS Otopeni: Alexandru Ciocan, Bogdan Coman, Valentin Plesea si Nicolae Tintea. Dupa primele trei etape, doi dintre ciclistii prahoveni au reusit sa se claseze intre primele 25 de locuri.
In prima runda, care s-a derulat pe ruta Sofia-Zlatitsa, ploiesteanul Alexandru Ciocan a sosit pe locul 24, cu un minut si 50 de secunde intarziere fata de primul clasat, rusul Sergei Pomoshnikov, de la echipa continentala Itera-Katusha, care este prezenta si in ProTour.
In etapa a treia, desfasurata luni, un alt sportiv prahovean a reusit sa urce in topul primilor 25 de rutieri, fostul campion national de contratimp la tineret, Bogdan Coman, clasandu-se pe pozitia a 23-a.
In clasamentul general provizoriu, dupa primele etape ale competitiei, Alexandru Ciocan era cel mai bine clasat dintre romanii prezenti, rutierul in varsta de 34 de ani ocupand locul 47, la 11.24 minute in urma lui Pomoshnikov. Tanarul ciclist Bogdan Coman (21 de ani) se afla la 46 de secunde in urma colegului sau de echipa, pe pozitia 58.
De mentionat ca toti cei patru rutieri prahoveni au fost initiati de catre antrenorul Constantin Ciocan, la clubul Petrolul Ploiesti.
Petre APOSTOL