Selectionata Prahova Muntenia joaca astazi, de la ora 16,00, al doilea sau meci din grupa de calificare UEFA Regions Cup, in Turcia, la Istanbul. Pe arena “Maltepe”, un stadion de 6000 de locuri, elevii lui Decu Crangasu, Dorinel Beznea si Aurel Panait vor incerca sa “dea lovitura”, cum se spune, in partida cu echipa gazda, una foarte bine structurata si valoroasa, Turcia zdrobind Kazahstanul, in primul meci, cu 5-0! Practic, dupa 0-0 cu Israel, la capatul unui meci in care a ratat marile ocazii de gol, romanii au doar sansa unui succes, pentru a obtine locul 1, care duce la calificarea directa. Prin egalul din prima zi, ambele echipe, Romania si Israel, si-au compromis sansele de calificare, de pe locul doi, pentru ca, in cealalta grupa preliminara, in Macedonia, primele doua clasate au avut cate 7 puncte!
Revenind la partida de astazi, cu turcii, presedintele AJF – Silviu Crangasu si vicele FRF – Octavian Goga, prezent si el la Istanbul, unde a venit direct din Estonia, au urmarit partida de debut a gazdelor, care au impresonat. Cum nimic nu este imposibil in fotbal, prahovenii vor incerca sa incurce socotelile gazdelor, intr-un meci in care doar victoria conteaza pentru calificare, iar remiza, din pacate, doar pentru palmares.
Prahova Muntenia il are incert pe mijlocasul Vasile Micu, iesit accidentat la gamba, in mecul cu Israel (foto 2, in echipament alb), dar se spera in recuperarea sa. Importanta este si recuperarea fizica a echipei, dupa jocul de duminica, in care, din cauza gazonului nisipos pe care s-a jucat, efortul jucatorilor a fost unul sustinut, lucru care s-ar putea vedea astazi, turcii avand avantajul de a juca toate meciurile pe un gazon bun, asa cum are aceasta arena, Maltepe.
“Vrem sa dovedim ca ne putem lupta cu o adversara puternca si, daca vom avea norocul de partea noastra, mai ales daca reusim sa marcam primii, am incredere ca vom pune probleme gazdelor” – spune antrenorul Decu Crangasu, care, ieri, a programat vizionarea meciului dintre Turcia si Kazahstan, pentru a vedea la lucru ambele adversare.
Marian DIMA