Dupa ce Flavius Stroe a devenit vicecampion al Tarilor Uniunii Europene, iar la Campionatul European s-a situat intre primii 16 sportivi de la categoria sa, sectia de sah a Clubului Sportiv Municipal are, din nou, motive de bucurie. Elevii profesorului Gheorghe Vasii de la CSM Ploiesti au fost de neoprit la Campionatul national de sah pe echipe rezervat juniorilor, care s-a desfasurat saptamana trecuta, la Mamaia.
Echipa masculina de 12 ani a gruparii prahovene, compusa din Catalin Sandu, Eduard Stoica, Sergiu Herea si Irinel Traila (rezerva), a avut un parcurs impresionant la Campionatul national, adjudecandu-si trei medalii de aur din tot atatea posibile.
Primul titlu l-a obtinut la proba de sah practic, concurs disputat pe durata a cinci zile. Dupa cele sapte runde organizate, cu sase victorii obtinute, CSM Ploiesti a incheiat competitia cu 16 puncte, la 2,5 puncte inaintea echipei CS Tinerii Maestri Bucuresti.
Catalin Sandu a adus cele mai multe puncte pentru gruparea ploiesteana, fiind neinvins in cele sapte meciuri, inregistrand cinci victorii si doua remize. De remarcat ca la sah practic au participat 14 echipe din tara.
La proba de sah rapid, la care au concurat 12 formatii, CSM Ploiesti si-a confirmat valoarea, adjudecandu-si o noua medalie de aur. Elevii profesorului Gheorghe Vasii au castigat sase dintre cele sapte partide disputate, obtinand 12 puncte, situandu-se pe locul intai, la un punct inaintea formatiei ACS Logismart Sibiu. Toti cei trei sportivi ploiesteni au incheiat cu cate sase puncte.
Cea de-a treia medalie de aur a gruparii prahovene a fost obtinuta la proba de sah blitz, la care, cu sase victorii si o remiza (13 puncte), CSM Ploiesti a ocupat locul intai, in urma departajarii la puncte de meci fata de CS Tinerii Maestri Bucuresti. Principalul realizator ale celor de la CSM a fost Eduard Stoica, cu 6,5 puncte, in timp ce Sandu si Herea au obtinut cate sase puncte.
De mentionat ca CSM Ploiesti a mai participat si cu o echipa la categoria baieti 8 ani, cu Flavius Stroe, Stefan Taga si David Voicea in componenta. Aceasta a incheiat pe locul al patrulea la probele de sah clasic si de sah rapid, in vreme ce la sah blitz a ocupat pozitia a cincea.

Petre APOSTOL