Ieri, delegatia Romaniei la sah a plecat spre Praga (Cehia), locul in care de astazi vor incepe probele Campionatului European de sah practic, rezervat copiilor si juniorilor pana la varsta de 20 de ani. In lotul reprezentativei tricolore, care va participa cu aproape 30 de sportivi, se regasesc si doi componenti ai Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, pregatiti de profesorul Gheorghe Vasii: Catalin Sandu (12 ani) si Flavius Stroe (8 ani).
In urma cu doi ani, Catalin Sandu a castigat medalia de bronz la Campionatul European la sah rapid, editia competitiei continentale desfasurandu-se la Subotica, in Serbia.
Anul acesta, cei doi sportivi ai gruparii prahovene au reusit sa-si adjudece medalii la Campionatul national, desfasurat in mod traditional la Calimanesti-Caciulata. Sandu a castigat medalia de argint la sah clasic, in timp ce Flavius Stroe si-a adjudecat medalia de bronz la sah rapid.
Elevii profesorului Gheorghe Vasii au fost prezenti, de asemenea, si la Campionatul Tarilor Uniunii Europene, care s-a desfasurat intre 31 iulie si 9 august, la Mureck, in Austria. Flavius Stroe a avut o comportare extraordinara, castigand medalia de argint la categoria sa de varsta, la egalitate de puncte cu ocupantul primei pozitii, dar a fost departajat in urma sistemului Buchholz.
Si Catalin Sandu a avut o evolutie buna, fiind foarte aproape de medalii, situandu-se pe locul al saselea, la un punct in urma invingatorului.
„Campionatul European va fi mult mai dificil decat ceea ce s-a intamplat la competitia Uniunii Europene, deoarece vor fi prezente si alte tari puternice de pe continent. Totusi, noi speram ca vom reusi clasari bune, pentru ca Sandu si Stroe au dovedit ca au valoare”, ne-a declarat profesorul Gheorghe Vasii inainte de plecarea la Campionatul European.
Intrecerea continentala se va desfasura pe parcursul a noua zile, urmand sa se incheie la finalul saptamanii viitoare.
Petre APOSTOL