La finalul saptamanii trecute, ciclistii clubului Conpet Ploiesti au participat la a doua editie a competitiei de mountain bike TransAlpin Marathon. Traseul concursului s-a intersectat cu celebra sosea Transalpina, ajungand pana la 2.100 m altitudine si cu o diferenta de nivel de 1.770 m, la proba de maraton.
Gruparea ploiesteana, pregatita de antrenorul Cornel Popa, a fost prezenta cu opt sportivi. La proba de maraton, care s-a desfasurat pe distanta de 55 km, Daniel Rosioru (in foto) s-a impus la categoria 30-39 ani, sosind al doilea in ierarhia generala, in urma lui Marius Petrache. De asemenea, Georgian Popovici a urcat si el pe podium, la categoria 20-29 ani, situandu-se pe locul al treilea, in urma lui Petrache si a lui Razvan Juganaru.
La proba scurta, derulata pe distanta de 30 km, CS Conpet a obtinut doua victorii, prin Calin Serban, la categoria 14-18 ani, si prin Gabriel Daitoiu, la categoria 30-39 ani. De mentionat ca la ambele categorii lupta pentru locul intai s-a dat intre sportivii formatiei ploiestene, Bogdan Dumitru sosind al doilea la grupa 14-18 ani, iar Nicusor Panaitescu ocupand pozitia a doua la 30-39 ani, chiar si cu pana pe roata din fata.
Bine s-a descurcat si Alexandru Grozea, care a sosit pe locul al patrulea la categoria 14-18 ani, cu toate ca nu dispune de un material de concurs foarte bun.
„Sportivii au mers foarte bine si sper sa continuam in acelasi ritm. Ne aflam in pregatire pentru participarea la Campionatul national, care va avea loc peste numai o luna, iar in momentul de fata suntem in grafic”, ne-a declarat antrenorul de la CS Conpet, Cornel Popa.
La finalul saptamanii, ciclistii ploiesteni vor lua parte la ultima etapa a Triadei MTB, competitie aflata la prima editie, runda urmand sa aiba loc la Sibiu, CS Conpet ocupand locul al treilea in clasamentul pe echipe.
Petre APOSTOL