De curand, pe un traseu lung de 40 km din Muntii Bucegi, intre Padina, Babele si Piatra Arsa, s-a desfasurat un concurs de mountain bike in cadrul evenimentului Padina Fest. Au fost prezenti la start 207 de sportivi, printre care s-au numarat si ciclisti prahoveni.
La categoria sportivilor cu varsta cuprinsa intre 30 si 39 de ani, podiumul concursului a fost complet format din rutieri prahoveni. Dupa o cursa in care in mare parte a sa Daniel Rosioru si Marian Frunzeanu s-au luptat pentru locul intai al categoriei, Gabriel Daitoiu a fost cel care a urcat pe prima treapta a podiumului.
Rosioru (Conpet Ploiesti) si Frunzeanu (Petrolul Ploiesti), campioni nationali la mountain bike maraton in ultimii ani, au intampinat probleme tehnice pe finalul competitiei, iar Daitoiu (Conpet Ploiesti) a profitat, atacand pe final si adjudecandu-si victoria. Acesta a trecut linia de sosire cu timpul de 1.56,27 ore, cu un avans de 38 de secunde fata de Rosioru, sosit pe locul doi, si cu 46 de secunde fata de Frunzeanu, al treilea din clasament.
In ierarhia generala, cei trei reprezentanti prahoveni au sosit pe locurile 5, 6, respectiv 7, victoria revenindu-i lui Arpad Kelemer (1.45,09 ore), care a incheiat la 3,21 minute inaintea dinamovistilor Marius Petrache si Razvan Juganaru.
De mentionat ca saptamana viitoare, ciclistii echipei Conpet Ploiesti, condusa de antrenorul Cornel Popa, vor participa la Geiger MTB Challenge, ultima etapa din cadrul competitiei Triada MTB, aflata la prima editie. Dupa primele doua runde – Trofeul Chindiei si Brasov XCM – Conpet Ploiesti ocupa locul al treilea in clasamentul pe echipe, cu 71.485 puncte, fiind devansata de formatiile ProCycling Geiger Team (87.239 puncte) si DHS Tibiscus Team (76.470 puncte).
Petre APOSTOL