Opt tineri boxeri prahoveni au participat, la finele saptamani trecute, la o gala de verificare la Iasi. Scopul competitiei a fost acela de a stabili nivelul de pregatire a pugilistilor inainte de participarea la Finala Campionatului National de box pentru tineret, gala care va avea loc la Campulung Muscel, incepand cu 22 iulie.
Dintre cei opt boxeri locali care au facut deplasarea in orasul moldovean, sapte sunt legitimati la clubul Petrolul Ploiesti – Georgian Tudor, Silviu Alecu (ambii, la categoria 52 kg), Gheorghe Jugan (56 kg), Florin Nastase, Andrei Gurau (ambii, la 64 kg), Roberto Stanga (75 kg) si Marian Preda (91 kg) -, iar unul apartine echipei CSM UPETROM “1 Mai” Ploiesti, fiind vorba despre Alexandru Gheorghe (56 kg).
Dintre cei sapte gazari, patru au reusit sa castige toate intalnirile programate la competitia amicala de la Iasi, si anume Nastase, Gurau, Stanga si Preda. In schimb, Tudor, Alecu si Jugan au pierdut cate un meci, desi conform spuselor antrenorului care i-a insotit, Ion Moroita, acestia nu meritau sa piarda, fiind dezavantajati de arbitrii turneului. Acelasi interlocutor ne-a mai declarat: „Pana la finala de la tineret mai trebuie sa punem la punct unele aspecte. Vom efectua doua saptamani de cantonament, una pe plan local si alta la Sinaia sau Busteni, perioade in care sper sa punem la punct toate detaliile”.
In ceea ce-l priveste pe boxerul de la CSM, acesta a luptat decat intr-un singur meci, in compania unui adversat mai greu cu sase kilograme! Antrenorul care l-a supervizat din ring, Adrian Parlogea, ne-a spus ca este multumit de prestatia elevului sau, desi arbitrii l-au declarat invingator pe adversarul ploiesteanului.
Finala Campionatului National de box pentru tineret reprezinta o gala de selectie pentru Campionatul Mondial, intrecere internationala care se va desfasura in Thailanda, in luna septembrie.

Cristi DAMIAN