In municipiului Iasi se incheie astazi o gala amicala de box, intrecere rezervata sortivilor nascuti in anii 1994 si 1995, la care participa si 8 pugilisti legitimati la doua cluburi ploiestene. De la echipa Petrolul Ploiesti au facut deplasarea Georgian Tudor, Silviu Alecu (ambii, la categoria 52 kg), Gheorghe Jugan (56 kg), Florin Nastase, Andrei Gura (ambii, la 64 kg), Roberto Stanga (75 kg) si Marian Preda (91 kg), iar delegatia „gazara” este condusa de antrenori Ion Moroita (foto 1) si Ovidiu Dragomir. Ultimul pugilist prahovean care a facut deplasarea este Alexandru Gheorghe (56 kg), sportiv legitimat la CSM UPETROM „1 Mai” Ploiesti si care este insotit de antrenorul Adrian Parlogea (foto 2 – stanga). In schimb, clubul Conpet Ploiesti nu are nici un reprezentant la gala de verificare, de la Iasi.
La competitia desfasurata in orasul moldovean, in fiecare categorie de concurs au fost repartizati patru pugilisti, astfel ca s-a boxat dupa sistemul fiecare cu fiecare, iar cine are cele mai multe victorii va castiga medalia de aur. Tehnicieni sportivilor prahoveni spera ca proprii pugilisti sa aiba oevolutie cat mai buna, incununata cu cat mai multe trofee.
Inedita competitie pugilistica reprezinta o ultima repetitie inainte de finala Campiontului National de tineret, programata pe 22 iulie in localitatea Campulung Muscel.

Cristi DAMIAN