Avantul Maneciu – Unirea Campina 1-3 (1-0)

Stadion: „Avantul”, din Maneciu. Au marcat: Bg. Sandru (38-autogol)/Ciobanu (47, 64), Filip (90+2).
Avantul: Costache – Olteanu, Militaru, M. Savu, Ilie – Arghir (68 Danila), Carstocea, D. Stoian (cpt), C. Stoian – Cruceru, Negoita. Rezerve neutilizate: Craciun, Mihaita, Manole, Nedelcu. Antrenor: Dorinel Beznea.
Unirea: D. Sandru – Zecheru, Neagu (cpt), B. Sandru
(43 Ungureanu), Filip – A. Stoica, Lamba, Baragan (69 Ghita), Cernea (89 Fl. Stoica) – Nichifor (83 Coman), Ciobanu. Rezerve neutilizate: Ionescu – Negotei, Dobrescu. Antreor: Costin Plavache.
Arbitri: Doralin Birziloiu (Valenii de Munte) – Alexandru Ilie si Bogdan Adrian Banu (ambii, din Ploiesti). Observator: Vasile Tabara (Ploiesti).
Cartonase galbene: Carstocea (77), Cruceru (84),
Militaru (89)/Coman (87).
Jucatorul meciului: Andrei Ciobanu (Unirea).

In istoria fotbalului judetean, putine echipe se pot mandri cu faptul ca s-au impus in primul campionat local fara sa cunoasca gustul infrangerii. O asemenea performanta a realizat-o Unirea Campina in sezonul recent incheiat, trupa care pe 20 iunie va reprezenta judetul nostru la barajul de promovare in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tari.
Ultimul succes l-a repurtat pe terenul celor de la Avantul Maneciu, intr-un meci in care s-a intrebuintat serios, in special dupa pauza. Campinenii au castigat cu scorul de 3-1, dupa ce la pauza localnicii conduceau cu 1-0, gratie autogolului semnat de Bogdan Sandru, care si-a invins fratele Daniel cu o lovitura de cap, la coltul lung (38). Pana la deschiderea scorului, meciul nu a fost unul spectaculos, oaspetii incercand sa-l suprinda pe Costache cu doua suturi de la distanta: A. Stoica (8) si Nichifor (12). Dar cea mai mare sansa de gol a avut-o echipa gazda, care la finele unui contraatac de manual purtat de D. Stoian a marcat prin Negoita, jucatorul Avantului fiind surprins in pozitie de ofsaid de catre asistentul Banu, si golul a fost anulat (28). Asa cum afirmam anterior, insistentele amfitrionilor au fost materializate zece minute mai tarziu, dupa ce B. Sandru a trimis in propria poarta centrarea expediata de deja amintitul D. Stoian.
Imediat dupa pauza, oaspetii si-au adus aminte ca nu pierdusera niciun meci in stagiunea recent incheiata si au inceput asaltul la poarta lui Costache. Nu au trebuit sa astepte prea mult, pentru ca dupa doua minute de la reluare, Andrei Ciobanu a marcat, cu capul, fructificand centrarea perfecta expediata de Baragan. Pe acelasi traseu a circulat mingea si la reusita care a dus echipa campineana in avantaj (64). Punctul culminant al partidei de la Maneciu s-a consumat in minutul 87, atunci cand noul intrat in tabara Unirii, Coman, a comis hent in propria suprafata de pedeapsa, dar penaltiul just acordat a fost irosit de Militaru, care a trimis mingea in bara transversala, dupa care a iesit afara! In schimb, in secventele de final, oaspetele Filip a stabilit scorul final, 1-3, cu un sut din 5 metri.
A fost, asadar, ultima repetitie oficiala a Unirii Campina, dar prestatia elevilor lui Costin Plavache nu trebuie sa fie precum cea din prima repriza a meciului cu Avantul, atunci cand au evoluat mult prea relaxati.

Azi isi afla adversarul de la baraj

Dupa cum bine se stie, Unirea Campina va juca meciul decisiv pentru accederea in Liga a III-a in compania formatiei care va castiga intrecerea organizata de Asociatia Municipala Bucuresti. In ultimele zile, in Capitala, s-a desfasurat play-off-ul pentru stabilirea campioanei, iar astazi are loc marea finala. In meciul decisiv se vor intalni formatiile FC Chitila si AS Termo I Bucuresti, la partida asistand si oficialii campineni, dupa cum ne-au declarat.
In ceea ce priveste jucatorii, dupa meciul de la Maneciu au liber pana maine, cand se vor intoarce la antrenamente. Va urma o perioada scurta de cantonament pe plan local, iar pe 20 iunie se va incerca promovarea in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii.
Cristi DAMIAN