Salina Slanic Prahova a fost, recent, gazda unei inedite reuniuni atletice, desfasurate la peste 200 de metri sub pamant, si la care invitata speciala a fost aruncatoarea de disc Nicoleta Grasu, sportiva care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Londra, din aceasta vara. Au participat 200 de competitori, care au luat startul in trei probe – sprint (80 m), cros (8 km) si stafeta 4×800 m (3 baieti si o fata).
Printre cei care s-au aliniat la startul competitiei s-au aflat si atletii locali, antrenati de Gheorghe Musat. Sportivii slaniceni nu au avut nicio emotie in a se impune, castigand toate probele de concurs. Astfel, la proba de 80 de metri s-a impus la fete Sorina Danaila Bobeica, iar la baieti Cosmin Caldaroiu. In proba de stafeta, primele doua pozitii ale clasamentului au fost adjudecate de atletii clublui prahovean: Adelina Moroita, Cosmin Caldaroiu, Alexandru Musa, Iulian Radu (locul I), Sorina Bobeica Danaila, Marius Dumitru, Alin Rujoiu si Mihai Falcescu (pozitia a II-a). Nu in cele din urma, in proba de 8 km, la fete a castigat Mihaela Calen, iar concursul baietilor a revenit deja amintitului Cosmin Caldaroiu.
Inedita intrecere a fost organizata de catre codianul ProSport si televiziunea ProTV, in coloborare cu Salina Slanic si diferiti sponsori, acestia din urma oferind premiile castigatorilor. Se poate spune ca trofeele au ramas pe plan local, iar organizatorii mai doresc sa desfasoare astfel de reuniuni atletice si in viitor.
Cristi DAMIAN