Dinamo Bucuresti – Astra Ploiesti 3-0 (2-0)

Stadion: „Stefan cel Mare”. Spectatori: 1000. Au marcat: Dragos Grigore (7), Ionel Danciulescu (27 penalti), George Tucudean (79)
Dinamo: Balgradean – Luchin (46 Scarlatache), Grigore, Moti, Pulhac (61 Alexe) – Musat – Stratila, Tames, Curtean (46 Rus) – Danciulescu, Tucudean. Antrenor: Dario Bonetti
Astra: Grigore – C. Gheorghe (81 Moroita), Takayuki, Ricardo Dos Santos, J. Morais – Patrascu – Wiliam (68 Laionel), Bajenaru, Spadacio, Rusu (46 Ologu) – Fatai. Antrenor: Mircea Rednic
Cartonase galbene: Danciulescu (33) / Morais (26), Spadacio (52)
Au arbitrat : Horatiu Fesnic (Cluj) – Marius Nicoara (Herculane), Marius Marchidanu (Braila).
Observatori: Ionut Calancia (LPF, Bucuresti), Dan Lazarescu (FRF, Bucuresti).
Jucatorul meciului: Sorin Stratila

Astra a incheiat un sezon dezamagitor, asupra caruia este mult de discutat, pentru ca, din “speranta” la Europa League, echipa lui Ioan Niculae a ajuns sa termine in ultima treime a ierarhiei! Ultima “reprezentatie”, la Dinamo, a fost una in conditii speciale, pentru ca – iarasi un paradox – dintr-un grup de 40 de jucatori rulati in acest sezon (daca nu cumva chiar mai multi) s-a ajuns la situatia de a nu avea fotbalisti pentru toate posturile, facandu-se tot felul de improvizatii! Iar scorul, ca de neprezentare, cu care Astra a pierdut in “Stefan cel Mare”, este explicabil, in contextul acestui meci “de adio” din sezonul 2011-2012, dar inadmisibil fata de ceea ce putea si trebuia sa fie Astra, manageriatul clubului fiind unul dezastruos, iar rezultatele, pe masura: 3 puncte din 18 in ultimele 6 runde!

Cu Taka fundas!

Lotul Astrei, la acest meci, a fost unul care, in defensiva mai ales, a avut mari probleme. Dupa ce Lung si Gaman au fost trimsi “la odihna”, din cauza prestatiei cu FC Brasov, Barboianu a fost invoit, pentru ca a avut un deces in familie, Oprsal a fost suspendat, Matel (cavaler de onoare la nunta lui Florin Patrascu) – invoiti, iar Mihalache – accidentat, pe lista indisponibililor a aparut si numele lui Tiganasu, pe care Mircea Rednic intentiona sa-l foloseasca fundas central, alaturi de Ricardo! Tiganasu s-a “rupt” la incalzire, astfel ca japonezul Seto a fost reprofilat in centrul apararii. Defensiva a avut astfel o alcatuire inedita, cu Catalin Gheorghe, adus de la Astra 2 Giurgiu, pe flancul drept, cu Seto si Ricardo, in centru si Morais – stanga, in timp ce banca de rezerve a fost “subtire” rau de tot: Laionel, Vadrariu, Ologu si Moroita – adus tot de la “satelit”. Apararea “incropita si improvizata” a fost depasita fara mari probleme: Catalin Gheorghe l-a “pierdut” din marcaj pe Dragos Grigore, la primul gol, iar Morais l-a faultat pe fostul coleg de echipa, Stratila, provocand penaltiul din care “cainii” au dat golul de 2-0. Apoi, tot “Taka” l-a pierdut din marcaj pe Tucudean, la golul de 3-0, o mentiune speciala meritand si fostul astrist, Stratila, care a facut ce a vrut pe flancul stang al apararii astriste!
Echipa lui Mircea Rednic a jucat “ca in vacanta”, cu ceva incercari ofensive, fara a finaliza vreuna, desi a sutat destul de mult spre poarta, pentru un meci in deplasare, pierdut la scor de neprezentare.

A debutat si Moroita

Inainte de a se dedica arbitrajului, unde are sansa de a “urca” spre esaloanele superioare, Andrei Moroita a debutat in… Liga I. Fostul fundas de la Conpet a fost “promovat” pentru acest meci, de la “satelit”, prinzand primele sale minute in Liga I, lucru care, oricum, da bine la “CV”.

Si site-ul a fost indisponibil!

Nu numai Astra a fost “indisponibila” in acest ultim joc al campionatului, la Dinamo, ci si site-ul clubului, care a resimtit si el, din plin “criza”. Astfel, imediat dupa meci, cei care au dorit sa vada pagina de web a gruparii din “9 Mai” au constatat ca aceasta a fost “blocata”, la propriu! Probabil ca unul dintre motive a fost lista celor care vor pleca… Ca de venit vor veni destui!, Deja au inceput ca apara “noutatile” de marca, la meciul celor de la Astra 2, la Otopeni (scor 3-1 pentru ilfoveni), facandu-si aparitia in tribuna un nou… “cocotier”, numai bun pentru a-i “papa” cateva zeci de mii, macar, lui Ioan Niculae!

Marian DIMA