Dupa finalul in forta din Liga Nationala, castigand doua dintre ultimele trei meciuri, asigurandu-si locul 12 in clasament, echipa masculina de handbal CSM Ploiesti asteapta cu nerabdare participarea la turneul de baraj pentru a se mentine in primul esalon valoric si in sezonul viitor.
Formatia antrenata de Mircea Bedivan si Lucian Nicolae este pregatita pentru meciurile programate saptamana viitoare, in cadrul competitiei care va avea loc in Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzau. Conform anuntului facut de forul national de specialitate, grupele urmeaza sa fie stabilite in ziua debutului turneului, dupa sedinta tehnica.
In privinta echipelor care vor participa, CSM Ploiesti va fi cap de serie, alaturi de cealalta formatie din Liga Nationala prezenta la baraj – U Transilvania Cluj. Acestea vor fi repartizate in grupe separate, din care vor mai face parte cate o invingatoare a unei serii din Divizia A si cate o formatie situata pe locul al doilea.
In esalonul secund, CSM Bacau 2010 a inregistrat cel mai bun parcurs, castigand seria A, cu 23 de victorii si o singura infrangere. A depasit, astfel, la diferenta de numai doua puncte, formatia de pe pozitia secunda – HC Vaslui.
In seria B, situatia a fost mult mai echilibrata, lupta pentru locul secund decizandu-se in ultimele etape ale competitiei. CSM Oradea a castigat clar seria, cu 20 de victorii, o remiza si o infrangere, in timp ce pe locul al doilea s-a clasat HCM Baia Mare (18 victorii, un egal, trei infrangeri).
„In momentul de fata, trebuie sa lasam in urma ceea ce a fost in acest sezon si sa ne concentram strict pentru cele doua meciuri pe care le avem de disputat la turneul de baraj. Practic, avem o echipa mai valoroasa fata de cea din sezonul trecut, cand am promovat sub denumirea de Petrolul Teleajen. Dar, nu avem voie sa ne subestimam adversarii”, ne-a declarat antrenorul secund al echipei ploiestene, Lucian
Nicolae. Partidele de la turneul de baraj se vor disputa in perioada 24 – 26 mai.
Petre APOSTOL