Dinamo Municipal Calarasi – CSM Ploiesti, astazi, ora 17.00

Trei etape au mai ramas de disputat din actuala editie a Ligii Nationale la handbal masculin, iar lupta pentru evitarea retrogradarii a devenit din ce in ce mai apriga. In aceasta confruntare se afla si CSM Ploiesti, formatie care incearca, pe ultima suta de metri, sa ajunga la turneul de baraj pentru a mai avea o sansa la mentinerea in primul esalon valoric.
Din pacate pentru echipa pregatita de antrenorul Mircea Bedivan, ultimele trei etape nu se anunta a fi deloc usoare. Astazi, formatia ploiesteana se va deplasa la Calarasi, pentru disputa programata in etapa a 24-a, impotriva echipei Dinamo, care va fi arbitrata de Din/Dinu, din Bucuresti. CSM Ploiesti ocupa locul al 13-lea, in momentul de fata, fiind la un punct in urma gruparii CSM Satu Mare.
Una dintre revelatiile inceputului de sezon, Dinamo Municipal Calarasi, care a stat mult timp in tur pe locul al treilea, trece printr-un moment mai delicat, suferind cinci infrangeri consecutive, coborand pana pe pozitia a noua. In meciul direct din turul campionatului, formatia dinamovista a dominat la Plopeni, impunandu-se mai clar decat o arata scorul (29-25).
Ploiestenii au doua infrangeri la rand, dupa ce au pierdut cu CS Caras Severin (scor 23-26), in deplasare, si cu HC Odorhei (22-29), pe teren propriu, in precedentele etape. Avand in vedere faptul ca dupa disputa cu Dinamo urmeaza sa intalneasca pe Universitatea Bucovina Suceava, aflata in lupta pentru locul al treilea, si pe Stiinta Bacau, care si-a asigurat, deja, locul al doilea, pentru CSM Ploiesti sansele de a mai putea spera sa ajunga la turneul de baraj sunt legate in mare masura de rezultatul partidei de astazi.
Petre APOSTOL