Astra Ploiesti – Rapid Bucuresti 0-1 (0-0)

Stadion: “Astra”. Spectatori: circa 2000. A marcat: N. Grigore (50)
Astra Ploiesti: Lung jr. – Barboianu, Gaman, Oprsal, Morais (73 Laionel) – Seto, Bajenaru (66 Tiganasu) – De Amorim, Spadacio, Stan (46 Budescu) – Fatai. Antrenor: Mircea Rednic.
Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Bozovici – Grigore, Pavlovici, Grigorie – Deac (76 Roman), Herea (89 Burca), Surdu (57 Pancu). Antrenor: Razvan Lucescu
Cartonase galbene: Morais (50), Budescu (70), Oprsal (90+4) / Grigore (31), Oros (53), Pavlovici (58), Grigorie (90+1)
Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) – Octavian Sovre (Oradea), Florin Paunescu (Rm. Valcea).
Observatori: Claudiu Popa (LPF, Bucuresti), Victor Berbecaru (FRF, RM. Valcea)
Jucatorul meciului: Nicolae Grigore

Pe tema partidei dintre Astra si Rapid s-a vorbit mult, suspiciunile privind corectitudinea meciului neputand fi dovedite de nimeni. Cateva intrebari, mai degraba retorice, au insa raspunsuri care spun multe:
1. Cate suturi pe poarta a expediat Astra in meciul cu Rapid? Raspuns: niciunul!
2. Cate driblinguri a?reusit Spadacio, cate?centrari bune a dat el si cate?pase utile a dat colegilor, pe?pozitii „ofensive”? Raspuns:?a jucat „pititea” in teren.
3. Cate dueluri a castigat Fatai, de exemplu, si de cate ori s-a intors „cu fata spre poarta adversa”? Raspuns: ce e aia „cu fata”?
4. Cate secunde a stat Grigore, autorul golului, cu mingea la picior si cate preluari a fost lasat sa faca, in fata careului advers, inainte de a suta pentru 1-0? Raspuns: cat a avut nevoie!
5. Ce sa „intelegem” din acest retur in care din 4 partide cu echipele care se lupta la titlu (Rapid, Vaslui, cu Rednic pe banca, Steaua, cu Conceicao si CFR, cu Selymes) nu s-a luat niciun punct? Raspuns: nimic, pentru ca nu intelege nici patronul, cum sa intelegm noi…
6. De cate ori trebuie sa-i mai convoace „Piti” pe Gaman si Barboianu la Nationala, ca sa nu mai „cada in fund”, in fata adversarilor? Raspuns: de cate ori e
nevoie!

Farmecul „vietii”, à la Copos

George Copos, patronul giulestean, este o „figura”, acesta dand un adevarat spectacol in tribune la acest meci. Copos a stat in tribuna, intre „oamenii de rand”, refuzand oficiala. A „imprumutat” seminte de la cativa spectatori, a stat pe un scaun plin de praf, a comentat in stil de „suporter” cele vazute in teren si a plecat bucuros de victoria echipei sale. In schimb, omologul sau, Ioan Niculae, a plecat inainte de fluierul de final (!) fara a mai trece pe la vestiare, cele doua esecuri, consecutive, nepicand deloc bine.

„Mitica, la puscarie” – un nou episod

Fanii rapidisti au continuat razboiul cu seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, un moment amuzant consumandu-se la primele scandari „clasice”: „La puscarie, Mitica la puscarie”. Astfel, observatorul LPF Claudiu Popa si-a notat, imediat, minutul in care au inceput scandarile, la fel procedand de fiecare data, semn ca giulestenilor li se mai pregateste o amenda. Fanii Astrei au avut alt client, „Arbitre, la puscarie” fiind scandarea lor „de baza”.

Fara Morais cu Petrolul

In criza de efectiv, valoric, in primul rand, rezervele fiind „umbre” si in partida cu Rapid, de miercuri, pentru Astra, orice cartonas galben primit conteaza, dupa meciul cu Rapid fiind suspendat aparatorul stanga Junior Morais. Acesta va fi inlocuit de Tiganasu, care a si fost introdus pe teren in finalul jocului cu Rapid.
In acest moment, Astra are o serie de jucatori la doar un avertisment de suspendare, Fatai, Silviu Lung jr., Bogdan Patrascu, Stan si Ricardo urmand sa „stea” la primul avertisment primit.
Marian DIMA