La sfarsitul saptamanii trecute, la Onesti, a avut loc un concurs de mountain bike intitulat Trofeul Onesti MTB 2012, aflat la prima editie. Aproape 200 de ciclisti au participat la cele opt categorii de concurs, printre acestia numarandu-se si sportivi din Ploiesti.
Campion national la mountain bike maraton in 2011, la seniori, ciclistul ploiestean Marian Frunzeanu (foto 1, in centru), de la CS Petrolul, si-a trecut in cont primul succes din acest an, impunandu-se la categoria sportivilor cu varsta cuprinsa intre 29 si 39 de ani.
La aceasta categorie a mai participat si prahoveanul Nicusor Panaitescu, care, insa, nu a reusit sa se lupte pentru cupele acordate primilor trei clasati
La competitia la care ne?am referit, pe prima treapta a podiumului de premiere a mai urcat un sportiv ploiestean – Alexandru Poenaru (foto 2), vicecampion national la mountain bike maraton la juniori. Component al clubului Petrolul Ploiesti, acesta a castigat la categoria sportivilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani. De asemenea, alaturi de Poenaru, la aceasta categorie a mai concurat si colegul sau de la gruparea petrolista, Valentin Plesea.
De precizat ca la Trofeul Onesti MTB a mai luat parte un ciclist ploiestean, Mircea Burcescu, concurent la categoria peste 40 de ani.
La aceeasi intrecere, ciclistii de la categoriile de peste 15 ani au avut de parcurs un traseu lung de 30 de kilometri.

Petre APOSTOL