Sala Clubului Sportiv „Conpet” din Ploiesti a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, etapa finala a Campionatului national feminin de popice rezervat junioarelor. Pentru medaliile puse in joc s-au luptat formatiile prahovene Conpet Petrolul Ploiesti (antrenoare Mihaela Lixandru) si CDP Petrolul Baicoi (antrenoare Andreea Baicoianu) si echipele Electromures Romgaz Targu Mures (antrenor Istvan Orosz) si ASC Corona 2010 Brasov (antrenoare Viorica Botezatu). Competitia s-a desfasurat in doua zile, clasamentul final alcatuindu-se in urma cumularii punctelor obtinute in cele doua tururi programate. In prima zi a intrecerii, formatia din Targu Mures a fost singura care a reusit sa depaseasca bariera de 3000 de popice doborate, situandu-se pe primul loc, cu 3054 p.d., avand un avantaj confortabil fata de urmaritoarele sale. Lupta pentru locul al doilea a fost extrem de incinsa, formatia brasoveana depasind pentru numai sapte popice, cu un total de 2868p.d., echipa organizatoare a turnelui – Conpet Petrolul (2861 p.d.). Gruparea din Baicoi nu s-a putut implica in duelul pentru primele trei locuri, incheind prima zi cu 2734 de popice doborate.
In al doilea tur, Electro Romgaz Targu Mures a stabilit, din nou, cel mai bun punctaj, cu 3064 p.d., adjudecandu-si titlul national. Pentru medaliile de argint, ASC Corona 2010 Brasov s-a impus in disputa cu formatia ploiesteana, depasind-o inca o data pe aceasta, cu 2978 p.d. fata de numai 2918 p.d. trecute in cont de Conpet Petrolul, care, astfel, a urcat pe ultima treapta a podiumului. Cea mai buna jucatoare a echipei ploiestene a fost Andreea Nastase (in foto), cu 529 si 531 de popice doborate in cele doua tururi ale intrecerii. De asemenea, evolutii bune au mai avut si Nicoleta Trifan si Loredana Visan. Pentru Conpet Petrolul au mai concurat Violeta Sterea, Andreea Urzeala, Angelica Anica.
Pentru Petrolul Baicoi au evoluat jucatoarele: Maria Andra Enescu, Andreea Dascalita, Oana Duta Bucur, Ionela Matei, Diana Alexandra Vaduva, Stefania Schiopescu, Andreea Baicoianu.
Clasamentul final al Campionatului national de junioare este urmatorul:
1. Electro Romgaz Tg. Mures – 6118 popice doborate
2. ASC Corona 2010 Brasov – 5846 popice doborate
3. Conpet Petrolul Ploiesti – 5775 popice doborate
4. Petrolul Baicoi – 5339 popice doborate
Petre APOSTOL