CS Caras Severin – CSM Ploiesti, maine, ora 11.00

Dupa o luna de pauza, echipele de handbal din Liga Nationala masculina revin la meciurile din campionat, pentru ultimele cinci etape ale competitiei.
In cadrul rundei cu numarul 22, formatia CSM Ploiesti are programata o partida in deplasare, impotriva echipei CS Caras Severin. Situata pe pozitia a 12-a in clasament, cu 13 puncte (doar 5 victorii si 3 remize), gruparea ploiesteana, pregatita de antrenorii Mircea Bedivan si Lucian Nicolae, se lupta pentru evitarea retrogradarii, avand nevoie de un rezultat bun in partida de maine. Acest lucru, insa, va fi extrem de dificil, avand in vedere faptul ca CS Caras Severin ocupa locul al patrulea in ierarhie, cu 25 de puncte (12 victorii si o remiza).
Cu toate acestea, in meciul din tur, disputat la Plopeni, in noiembrie, ploiestenii au demonstrat ca se pot ridica la nivelul gruparii din Severin, remizand cu scorul de 26-26, in urma unei reveniri spectaculoase pe finalul partidei.
Inainte de intreruperea campionatului, CSM Ploiesti reusise sa opreasca seria de trei infrangeri consecutive, invingand, pe teren propriu, pe Steaua Bucuresti.
De partea cealalta, pentru echipa CS Caras Severin, grupare pregatita de Aihan Omer si Gligore Czari, campionatul s-a reluat de miercuri, cand a sustinut restanta din etapa 14, pe terenul formatiei CSM Bucuresti, pierduta de aceasta cu scorul de 22-26. Totusi, pe teren propriu, echipa resiteana nu a pierdut decat doua meciuri pana acum, cu CSM Bucuresti, la debutul competitiei, si cu HCM Constanta, dar la numai patru goluri diferenta (scor 26-30). Caras Severin se afla in lupta pentru ocuparea locului al treilea, fiind la un singur punct in urma ocupantei ultimei trepte a podiumului – echipa Universitatea Bucovina Suceava.
Meciul dintre CS Caras Severin si CSM Ploiesti va fi arbitrat de cuplul bucurestean format din Ionut Barbu si Adrian Manafu.
Petre APOSTOL